Michael Matthews: Stopil na napačno stopničko

Michael Matthews: Stopil na napačno stopničko
26.09.2017 AVTOR: D. Z.
Tretje mesto na svetovnem prvenstvu. Spet je bil pred njim Peter Sagan. Michael Matthews z bronasto medaljo ni zadovoljen.

“Vesel sem, da sem na odru za zmagovalce. Vendar pa je to napačna stopnička, ” je za cyclingnews.com dejal Michael Matthews, sicer član moštva Sunweb.

Avstralec je letos osvojil zeleno majico najboljšega po točkah na dirki po Franciji. Dobil je dve etapi. A predtem so z dirke izključili Petra Sagan, ki je bil v zadnjih letih prepričljivo najboljši v boju za zeleno majico. Matthews je potem vse stavil na cestno dirki na svetovnem prvenstvu. In očitno je v Bergen prišel odlično pripravljen. A poudaril je, da je v zadnjem krogu naredil nekaj napak.

Predvsem na zadnjem vzponu, kjer je poskušal slediti nekaterim napadom. “Sledil sem številnim napadom, vendar pa nihče ni uspel narediti večje razlike. Skupina je bila prevelika in tako sem tam z napadi zapravil veliko energije. Sagan se je še vedno samo vozil v zavetrju in tvegal. Računal je, da bo prišlo do sprinta. Morda bi moral tudi sam to narediti. Zdaj pa ne morem storiti ničesar. ” V zadnjih kilometrih pa je tudi sam poskušal prihraniti nekaj energije. Zato napadom ni sledil:

“Petsto metrov pred ciljem sem bil na dobri poziciji, a potem sta me češki kolesar in Sagan rahlo izrinila. V zadnjih dveh ovinkih sem si poskušal zagotoviti moje mesto in takrat sem potrošil energijo, ki bi jo potreboval v sprintu. ” Matthews je poudaril, da so Avstralci odpeljali svojo dirko. Niso se ozirali na druge. Na koncu pa je bilo vseeno premalo za zmago. To pa je bil njegov cilj: “Ne vem natančno, kaj manjka. Moramo oceniti, kako lahko pridobim še nekaj malega energije za sam zaključek. Zdaj bom užival ob koncu sezone. Potem pa bom pripravil načrt, kako naslednje leto priti do mavrične majice.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ