Michael Matthews: Takega vremena ne maramo

Michael Matthews: Takega vremena ne maramo
20.06.2014 AVTOR: D. Z.
Michael Matthews je bil po prihodu v cilj 2. etape razočaran. Tega ni skrival, a vseeno se je potolažil, ko je spet oblekel rumeno majico.

V Kočevju smo zmagovalca druge etape dirka po Sloveniji dobili šele po sprintu skupine dobrih 30 kolesarjev. Najhitrejši je bil Italijan Sonny Colbrelli, ki je premagal nosilca rumene majice, zmagovalca prologa Michaela Matthewsa. 23-letni Avstralec je bil po prihodu v cilj kar nekoliko razočaran.

»Z drugim mestom nisem najbolj zadovoljen. Med etapo sem imel sicer dobre noge, a ne tako močnih, kot bi si želel. Na koncu sem bil dovolj hiter, da sem se mu pripeljal zraven, vendar je tudi to v redu, « se je moral spijazniti Matthews. A Matthews se je izkazal že na vzponu na Strmo Reber. Tam je vseskozi sledil najboljšim in znakov utrujenosti sploh ni pokazal.

»Na vzponu nisem imel najboljših nog. Pričakoval sem, da bom močnejši. Ampak, je kar je. Ampak, drugo mesto ni tako slabo. Pa še rumeno majico bom nosil še vsaj en dan. Gledano v celoti, to je bil dober dan. Zaradi dežja je bil zaključek kar strašljiv. Vendar ni bil nevaren. Padcev ni bilo. « Prav v zaključku pa so konkurenco ugnali Italijani. Kolesarji moštva Csf Bardiani so v zadnjih kilometrih povsem prevladovali, narekovali oster ritem in koz zadnji v vlaku se je umaknil zmagovalec 14. etape na dirki po Italiji Enrico Battaglin. Sledil je sprint Colbrellija, Matthews pa je bil drugi.

»Tik preden sem hotel začeti s sprintom, sem bil zaprt. Ko pa sem lahko začel, je bilo prepozno. Prišel sem lahko do drugega mesta. Sonnyju so pripravili odličen izhodiščni položaj. Sam sem lahko le sledil. A za pravi sprint nisem imel dovolj močnih nog. Sprinta tudi nisem toliko treniral kot vožnje na klanec. Tu bo čas za sprintanje pred Tourom. Zato upam, da bom zmagal še v nedeljo. « Za soboto pa vseeno ne goji velikih pričakovanj. Trije Kralji so po vsej verjetnosti zanj vseeno nekoliko preveč zahtevni.

»Težko bo. Zadnji vzpon bo zahteven in zato pričakujem številne napade. Videl bom. Če bom imel dobre noge, potem bom vozil na polno, v nasprotnem primeru bom moč hranil za nedeljsko etapo. « A vsekakor si želi predvsem nekoliko boljšega vremena. Tokrat je kolesarje v zaključku motil dež. »Takega vremena ne maramo. In v takih razmerah smo težko dobri. Morda tudi zato nisem imel pravega zaključka. Upam, da bo v naslednjih dneh vreme lepše in bo posijalo sonce. «

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ