Michael Rogers po tragediji v Parizu opozarja na ranljivost kolesarjev

Michael Rogers po tragediji v Parizu opozarja na ranljivost kolesarjev
17.11.2015 AVTOR: D. Z.
Teroristični napadi. Lahko ogrozijo dirko po Franciji? Michael Rogers je prepričan, da so prav kolesarji zelo ranljivi.

Športni dogodki, na katerih se zberejo številni gledalci, so za teroriste še posebej zanimivi. To dokazuje tudi teroristični napad v bližini nogometnega stadiona Stade de France, medtem ko je tam potekala tekma med Francijo in Nemčijo. A, če lahko stadione dobro zavarujejo, je povsem drugače na kolesarskih dirkah. Tam so množice gledalcev - Tour naj bi si v živo vsako leto ogledalo več kot 12 milijonov gledalcev - tik ob cestah in ob kolesarjih.

»To imam že nekaj časa v podzavesti. Gre za velike športne dogodke kot je Tour de France. Dogodek, ki ga spremlja cel svet. Veliko kolesarjev razmišlja o tem, saj se vozimo mimo številnih ljudi, za izvedbo morebitnega napada pa ne potrebuješ veliko. Videli bomo. Mislim, da moramo biti previdni. A, kaj takega bi ta šport zares uničilo, « je za Fairfax Media dejal Michael Rogers. Avstralec razmišlja, da bi po sezoni 2016 končal nadvse bogato kariero.

Na dirki po Franciji pa bo pomagal Albertu Contadorju. Z željo, da bi Španca v rumeni majici pripeljal vse do pariških Elizejskih poljan. Tam se vsako leto zbere nepregledna množica ljudi. »Upam, da pristojni opravljajo svoje delo v ozadju, da skrbijo, da je proga čista. Vsekakor pa tudi to postaja težava. Še posebej letos. Maja so zaradi možnosti, da pride do napada odpovedali dirko v Nemčiji, « je še opozoril Rogers.

Govoril je o dirki v Frankfurtu, ki so jo odpovedali, potem ko so policisti aretirali poročeni par, ki naj bi načrtoval napad med samo dirko. Pri njiju so našli bombo, orožje in naboje. Dirko so v zadnjem trenutku odpovedali, potem ko so kolesarji že pripotovali v Frankfurt.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ