Michael Rogers pozitiven: Našli sledi klenbuterola

Michael Rogers pozitiven: Našli sledi klenbuterola
18.12.2013 AVTOR: D. Z.
Michael Rogers je padel na dopinški kontroli, potem ko je dobil eno izmed zadnji dirk sezone na Japonskem.

Mednarodna kolesarska zveza je sporočila, da je Michael Rogers, sicer kolesar moštva Saxo Tinkoff, padel na dopinški kontroli.

V vzorcu, odvzetem po zmagi na dirki Japan Cup 20. oktobra, so namreč našli sledi klenbuterola.

»Odločitev, da tega kolesarja začasno suspendiramo, smo sprejeli, potem ko smo dobili poročilo iz s strani Svetovne protidopinke agencije akreditiranega laboratorija v Tokiju, « so med drugim pri Mednarodni kolesarski zvezi zapisali v izjavi za javnost.

Sicer pa je bila za Rogersa to tudi edina zmaga v tej sezoni, potem ko je na dirki po Franciji opravljal vlogo pomočnika Albertu Contadorju.

Rogers je pred dirko na japonskem nastopal tudi na etapni dirki po Pekingu. Obstaja seveda možnost, da je Avstralec klenbuterol zaužil nevede, saj je prav Kitajska ena izmed držav, kjer pri reji živine pogosto uporabljajo klenbuterol, pa čeprav so to tudi na Kitajskem leta 2011 prepovedali.

Rogers je trikratni svetovni prvak v vožnji na čas. Leta 2012 je do zmage na dirki po Franciji pomagal Bradleyju Wigginsu, potem pa prestopil v Saxo Tinkoff. Iz danskega moštva so že zapisali izjavo za javnost:

»Vodstvu je zagotovil, da te substance nikakor ni zaužil namenoma in da se boji, da je do tega prišlo prek kontaminirane hrane. « Michael Rogers lahko zahteva tudi B-analizo, pri Saxo Tinkoffu pa so ga že začasno suspendirali.

Rogers je bil v bogati karieri član naslednjih ekip: Mapei Quick Step, Quick Step Davitamon, T-Mobile, Team HTC Columbia, Team Sky in trenutno Saxo Tinkoff.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ