Michal Kwiatkowski tudi uradno v Skyu

Michal Kwiatkowski tudi uradno v Skyu
27.09.2015 AVTOR: D. Z.
Moštvo Sky postopoma razkriva imena kolesarjev, s katerimi se bo okrepilo v naslednji sezoni. Med temi je tudi Michal Kwiatkowski.

Moštvo Sky bo v naslednji sezoni še močnejše. Sicer jih je zapustil Richie Porte, a so za Avstralca vsekakor našli primerne zamenjave. Pisali smo že o tem, da se jim bo pridružil Mikel Landa, ki naj bi prevzel vlogo kapetana na dirki po Italiji. Iz Movistarja bo prišel Benat Intxausti. Iz Treka mladi Danny Van Poppel. Omenimo še Italijana Giannija Moscona, Alexa Petersa in Poljaka Michala Golasa, ki bo tako prestopil iz Etixx Quick Stepa.

In pravi iz te ekipe bo prišel tudi 25-letni Michal Kwiatkowski. Lanski svetovni prvak je specialist za enodnevne klasike v Ardenih. Torej prav kolesar, ki ga v Skyu še najbolj potrebujejo. »Team Sky vedno cilja najvišje. Sem zelo vesel, da je prišlo do tega prestopa. Dave Brailsford zaupa mojim sposobnostim, kar me navdaja z dodatno samozavestjo. Vem, da mi ta lahko ekipa pomaga, da se še izboljšam in zmagujem na velikih dirkah, « je dejal Michal Kwiatkowski.

Dave Brailsford je priznal, da so Kwiatkowskega poskušali dobiti že v prejšnjih sezonah: »Michal je bil v zadnjih sezonah odličen. Njegovi karieri sledimo že nekaj časa. Že dvakrat smo poskušali podpisati pogodbo, tokrat pa te priložnosti nismo zamudili. Sky mu lahko pomaga, da se še razvije. Tako na enodnevnih dirkah kot na etapnih dirkah. Še vedno je mlad, je velik talent in se bo še izboljševal. «

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ