Michal Schuran v sprintu deveterice slavil na Zatrniku

Michal Schuran v sprintu deveterice slavil na Zatrniku
21.05.2024 AVTOR: Uredništvo, Foto: Sportida.com

Zahtevna trasa in zaključni vzpon na Zatrnik, sta okronala novega zmagovalca 4. izvedbe Velike nagrade Gorenjske powered by I Feel Slovenia.

To je Čeh Michal Schuran, ki je v sprintu po fotofinišu ugnal rojaka Jakuba Rimana, tretji je bil Avstrijec Emanuel Zangerle. Najboljši Slovenec je bil Jaka Primožič na petem mestu, ki pa je bil na koncu razočaran, saj bi v sprintu lahko iztržil več, a je bil v sprintu zaprt. V času zmagovalca je prišel še Jaka Marolt, ki je bil sedmi.

Letošnja izvedba je potekala po enaki trasi kot lani in je bila bolj po okusu hribolazcev. S startom pri Termah Snovik in ciljem na Zatrniku, v idiličnem okolju Triglavskega narodnega parka, je dirka, v čudovitev vremenu, prikazala vse lepote Gorenjske. Kolesarji so, če odmislimo zahtevnost trase, lahko zares uživali v pogledih na okoliške hribe, ki so se kazali v daljavi.


Prvi del dirke je potekal mirno, po začetnih krogih okoli Kamnika in mimo Komende, se nikoli ni zares oblikovala ubežna skupina. Trasa je nato zavila proti Cerkljam na Gorenjskem, ki so jih kolesarji prečkali kar trikrat. Pri dveh prehodih so se pomerili tudi za točke na letečih ciljih. Največ točk je zbral ekipni kolega zmagovalca, Čeh Jan Bittner.

Ko pa so se kolesarji preko Preddvora, Tržiča, Žirovnice in Jesenic odpravili proti cilju, pa se je začelo dogajati. Iz glavnine je pobegnil Mihael Štajnar in si privozil že več kot minuto in pol prednosti. V ozadju pa so se ekipe organizirale v lovu za Štajnarjem. Michael je z vožnjo v ospredju dobil tudi točkovanje za gorske cilje.

Mihaela so ujeli dobra 2 km do cilja in za zmago so se udarili najboljši kolesarji na klanec. Večkrat se je v ospredju pokazal Jaka Primožič, a na koncu je odločal sprint deveterice.


Michal Schuran: »Zares sem navdušen nad današnjim rezultatom. To je moja prva velika zmaga na enodnevni dirki. V zaključku sem čakal na sprint in iz sebe iztisnil vse atome moči. Videl sem Jakuba tik ob meni in v zadnjih metrih šel čez sebe. Dolgo smo čakali na rezultate fotofiniša, saj je bilo res tesno. Res sm vesel, da mi je uspelo.«

Jaka Primožič: »Sem kar razočaran nad razpletom. Želel sem si več in tudi sposoben sem bil več. Nekje dva kilometra pred ciljem sem šel že v beg, a ob meni je bil boljši kolesar za na klanec in nisem želel sodelovati. 750 m pred ciljem naju je ujela skupina sedmih kolesarjev in vedel sem, da bo odločal sprint. Imel sem dobro pozicijo, a ko smo začeli sprintati, sem ostal zaprt in nisem mogel mimo.«

Značke: Cestno
Ključne besede:
VN Gorenjske
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ