Mick Rogers bo generalni direktor ekipe Bjarneja Riisa

Mick Rogers bo generalni direktor ekipe Bjarneja Riisa
17.05.2016 AVTOR: Matej Zalar
Upokojitev Micka Rogersa ni trajala prav dolgo. Avstralec bo po prisilnem koncu tekmovalne kariere združil moči z Bjarnejem Riisom in postal direktor Riis Seiers Projecta.

Mick Rogers je moral v začetku meseca aprila zaključiti tekmovalno pot, saj so mu zdravniki zaradi težav s srcem prižgali rdečo luč. Prisilna upokojitev pa Rogersa ni oddaljila od kolesarstva, med kopico ponudb je izbral sodelovanje z Bjarnejem Riisom. 

Riis skupaj z Larsom Seierjem Christensenom, direktorjem Saxo Banka, načrtuje povratek v kolesarstvo. Podrobnosti o ekipi so še vedno zavite v tančico skrivnosti, sta pa Danca najavila, da bo ekipa v prihodnji sezoni zagotovo nastopala. Zdaj sta z Mickom Rogersom dobila pomembno okrepitev na vodstvenih položajih.

"Po upokojitvi sem imel veliko ponudb od različnih ekip, lahko bi deloval na različnih pozicijah. Kolesarstvo je v mojem DNK-ju, res obožujem ta šport. Z Bjarnejem sva se že prej pogovarjala o poslovni strani športa in ko sem dobil priložnost, da se še sam preizkusim v novi vlogi in se naučim nekaj novega, nisem prav dolgo okleval, " je v sporočilu za javnost napisal Rogers.

Riis in Seier si želita spremeniti model poslovanja v kolesarstvu in ustvariti ekipo, ki bi lastnikom dejansko prinašala zaslužek. Kako točno jima bo to uspelo, zaenkrat še ni znano, je pa Riis že napovedal, da ne bo kupil licence od ekipe Tinkoff, ki se po koncu letošnjega leta poslavlja.

"Z zainteresiranimi podjetji se že pogovarjamo. Osredotočen bom na to, da pridobim nove sponzorje in zagotovim trajnostni model funkcioniranja ekipe s stabilno finančno osnovo. Nimamo še vseh odgovorov, a verjamemo, da nam bo na koncu uspelo, " je še dodal Rogers.

Zanimivo bo tudi, koga vse bo Riis zvabil pod svoje okrilje. Ker se ekipa Tinkoff poslavlja, bo kar nekaj kolesarjev ostalo na trgu brez pogodbe, med njimi tudi Alberto Contador. Če se bo Španec ob koncu kariere odločil, da se preizkusi še v novem, precej tveganem projektu, bo jasno v prihodnjih mesecih.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ