Miguel Angel Lopez se vrača v Astano

Miguel Angel Lopez se vrača v Astano
18.09.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Kolumbijec se je po kontroverznem odhodu z Vuelte z Movistarjem dogovoril za prekinitev pogodbe. Novega delodajalca že ima, vrača se v Astano k Alexandru Vinokourovu.

Zgodba Miguela Angela Lopeza je na Vuelti vrgla črno luč na sicer zelo dobro dirko Movistara. Na njihovem domačem terenu je Lopez poskrbel za incident z odstopom v 20. etapi in hitro je bilo jasno, da bo težko kar tako utonil v pozabo.

Po mesecu dni negotovosti in v vato zavitih izjav v javnosti se je z Movistarjem dogovoril, da 1. oktobra razdrejo pogodbo in postane prost kolesar. Lopez je sicer pred Vuelto še za dve leti podaljšal pogodbo s špansko ekipo.

Do dogovora je prišlo tudi zato, ker je Lopez že našel novo sredino za naslednjo sezono. Vrača se v Astano, kjer je Alexander Vinokourov po razhodu s sponzorjem Premier Tech spet prevzel vajeti ekipe. Lopez in Vinokourov imata odličen odnos, prav Kazahstanec je Kolumbijca pripeljal v Astano, potem ko je leta 2014 slavil na dirki Tour de l’Avenir.

V Astani je zevala vrzel v ekipi za etapne dirke, po sezoni jo zapušla Aleksandr Vlasov, ki odhaja v Boro. Lopez bo zdaj prevzel vlogo kapetana na vseh največjih dirkah, ob sebi pa naj bi imel tudi Vincenza Nibalija, ki naj bi bil zelo blizu dogovoru za verjetno zadnjo pogodbo v karieri z Astano.

Ker bo Lopez že 1. oktobra podpisal z Astano, bi lahko za nove/stare delodajalce dirkal že na italijanskih klasikah ob koncu sezone, ki bodo vrhunec doživele z dirko po Lombardiji 9. oktobra.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ