Miguel Indurain: Bradley Wiggins spada med legende

Miguel Indurain: Bradley Wiggins spada med legende
10.06.2015 AVTOR: D. Z.
Vožnjo na eno uro Bradleyja Wigginsa so spremljali številni nekdanji kolesarski zvezdniki. Tudi Miguel Indurain, ki je priznal, da je Britanec vsekakor prava legenda.

Bradley Wiggins je v nedeljo po pričakovanjih postavil nov rekord v vožnji na eno uro. Njegovo vožnjo so spremljali številni zvezdniki. Tudi Miguel Indurain, ki je nekaj časa držal rekord v v tej disciplini. To je bilo v sredini 90. let. »Wiggins je tokrat postavil zares neverjeten rekord. Najbolj je izstopala njegova konsistentnost pri tej hitrosti. Menil sem, da bo prevozil 54 ali 55 kilometrov. To, kar je storil, je bilo največ, kar je lahko v teh razmerah, « je priznal Miguel Indurain.

Španec je eden izmed redkih, ki se lahko pohvali z rekordom in z zmago na dirki po Franciji – dobil je kar pet Tourov zapored. Samo Fausto Coppi in Bernard Hinault se lahko še pohvalita, da sta postavila tako rekord v vožnji na eno uro kot tudi dobila Tour. Zdaj je med izbrance vstopil še Wiggins. »Zdaj je v tej skupini. Dobil je Tour in zdaj je postavil še rekord v vožnji na eno uro. Ne pozabite, da je dobil tudi ogromno drugih dirk, pohvali pa se lahko tudi z uspehi na olimpijskih igrah. On je šampion. Vsak ima svoje mnenje o tem, kdo je lahko legenda, a Bradley spada med legende, « je še dejal Indurain.

Wiggins je v eni uri prevozil 54,526 km. Kdo lahko to mejo še premakne? Prejšnji rekorder Alex Dowsett je priznal, da si želi še kdaj poskusiti. A Indurain je eden izmed tistih, ki je izpostavil Fabiana Cancellaro in Tonyja Martina. »Wiggins je postavil visok mejnik, a če se temu posvetijo drugi, potem imajo nekaj možnosti. A mejnik je zdaj postavljen precej visoko in mislim, da prav veliko prostora za izboljšanje tega dosežka ni. «

Tudi Eddy Merckx, ki je leta 1972 v eni uri prevozil 49,431 km je prepričan, da bo Wigginsov dosežek dolgo zasedal prvo mesto. »Biti moraš več kot samo nadarjen, če hočeš biti še hitrejši. Le redki še aktivni kolesarji bi lahko bili hitrejši, « je dejal Merckx, ki je svoj poskus iz prej omenjenega leta 1972 opisal kot najbolj bolečo izkušnjo v njegovi karieri. »Samo Fabian Cancellara in Tony Martin lahko podreta rekord. Vendar pa bi moral Nemec izboljšati položaj na kolesu, « je še dejal Merckx.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ