Miha Halzer: Sedem kilogramov lažji in z zmagovalno miselnostjo v Afriko!

Miha Halzer: Sedem kilogramov lažji in z zmagovalno miselnostjo v Afriko!
21.08.2013 AVTOR: D. Z.
Gorski kolesarji se bodo v soboto odpravili na svetovno prvenstvo v Južno Afriko. Med temi bo tudi Miha Halzer, ki bo v eliminatorju branil drugo mesto z lanskega prvenstva.

Izgubil sedem kilogramov
»Če to dirko vidim, potem se nasmejim. Lani me je na koncu tekme zmanjkalo. V samem zaključku sem izgubil prvo mesto. Med samo tekmo pa sem imel še precej prednosti, « se je dirke, na kateri ga je šele v zadnjih metrih premagal Švicar Naef spomnil Miha Halzer.

Svetovni podprvak pa je prav na tisti dirki dobil še dodatno motivacijo. »Lani me je bilo precej več skupaj. Imel sem sedem kilogramov več. Zdaj sem drugače pripravljen in lahko tudi na koncu tekme še vedno hitro sprintam, « je pojasnil Hrastničan, ki je tudi razkril, da način treninga bolj kot iz kolesarstva jemlje iz atletike:

Manj v fitnesu
»Treniram bolj na vzdržljivosti. V primerjavi z lansko sezono v fitnesu preživim manj časa. Veliko stvari vzamem iz atletike. Iz disciplin, kot je tek na osemsto in 1500 metrov. Naša disciplina je po dolžini nekako podobna temu. « Letos pa v svetovnem pokalu vseeno še ni zmagal.

Naletel je na nepremagljivega Avstrijca Daniela Federspiela. »Avstrijec je premagljiv. Vendar pa je taktično zelo zrel tekmovalec. Prav na vsaki dirki naredi natančno vse, kar mora in ne dela napak. Sam sem jih naredil preveč. «

Zmagovalna mentaliteta
Prav zato sicer član moštva Energija Team upa, da se mu bo prav na najpomembnejši dirki vse izšlo, tako kot pričakuje. Zaveda se, da je odlično pripravljen in zato je lahko tudi zelo optimističen:

»Glede na dobro letošnjo sezono ciljam precej visoko. Že lani sem pred svetovnim prvenstvom tako razmišljal, letos pa spet. Poskušam si vcepiti nekakšno zmagovalno mentaliteto. Imam v svoji glavi, da grem na svetovno prvenstvo z mislijo, da bom med najboljšimi tremi. S tem bi bil zadovoljen. «

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ