Mihael Štajnar: Iz Kranja v Ljubljano (VIDEO)

Mihael Štajnar: Iz Kranja v Ljubljano (VIDEO)
13.06.2024 AVTOR: DZ, vir: Ljubljana Gusto Santic

Tik pred dirko po Sloveniji je v nekoliko nenavadnem terminu za kaj takega prišlo do prestopa. Mihael Štajnar je zapustil Savo Kranj in odšel v Ljubljano Gusto Santic.

Za kolesarji na dirki po Sloveniji je že prva etapa. O poteku te preizkušnje smo že pisali. Tudi o tem, da so jo po pričakovanju najprej zaznamovali ubežniki, v zaključku pa sprinterji. Med ubežniki so imele vse tri slovenske kontinentalne ekipe po enega predstavnika.

Zanimivo pa je, da v dresu Save iz Kranja ni bilo Mihaela Štajnarja. Ta je na dirki sicer nastopil, a je dirkal v dresu moštva Ljubljana Gusto Santic. Jasno je, da so v Kranju nepričakovano izgubili sicer že obljubljenega investitorja iz tujine in tako nimajo proračuna, ki jim je bil obljubljen oziroma bi si ga želeli. Posledično bo tudi manj dirk na razpolago, predvsem za kolesarje, ki so prestari, da bi lahko nastopali v U23 kategoriji.

Tako se je za prestop kar med sezono odločil Mihael Štajnar. Ta je v Savo prišel iz MebloJogija, zdaj pa že brani barve ljubljanske ekipe. “Odločil sem se, da sredi sezone zamenjam klub. Veselim se novega okolja. Novih dirk. V ekipi je kar nekaj tujcev, vendar mislim, da ne bo problema, saj se že od prej poznamo z dirk,” je Štajnar med drugim povedal v posnetku, objavljenem na Youtube kanalu moštva Ljubljana Gusto Santic:

“Za mano je kar uspešna sezona. Lahko sem zadovoljen s formo in upam, da bom to lahko pokazal tudi v nadaljevanju sezone. Seveda si želim biti v najboljši formi na vseh teh največjih dirkah. Tu je dirka po Sloveniji, pa potem državno prvenstvo.” Štajnar se je letos izkazal z dolgim samostojnim pobegom na zadnji dirki, na kateri je nastopil. To je bila dirka za VN Gorenjske. Na etapni preizkušnji Beograd-Banjaluka pa je bil v skupnem seštevku odličen tretji. Do omenjenega prestopa lahko v tem obdobju pride samo pod natančno določenimi pogoji. Če ekipa ne izpolnjuje pogodbenih obveznosti do kolesarja ali pa če se obe ekipi strinjati za prestop.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ