Miholjević navdušil na Siciliji, Finkšt in Primožič v deseterici v Bosni

Miholjević navdušil na Siciliji, Finkšt in Primožič v deseterici v Bosni
15.04.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Fran Miholjević pri 19. letih nadaljuje z impresivnimi predstavami, v 3. etapi dirke po Siciliji je do zmage kariere prišel po desetih kilometrih solo vožnje. Na dirki Beograd – Banjaluka zmaga Fortina, dva Slovenca v deseterici.

Začnimo pri Franu Miholjeviću, nekdanjemu izvrstnemu mladincu Adrie Mobil in sinu Vladimirja Miholjevića, ki je ob prehodu v člansko kategorijo novomeški dres zamenjal za dres ekipe Friuli. Nič presenetljivega, glede na to da je Friuli nekakšna neuradna razvojna ekipa Bahrain Victoriousa, kjer ima Vladimir zelo pomembno vlogo.

Fran v letošnji sezoni navdušuje, v pobegu je ob koncu marca dobil VN Nove Gorice in Vipavske doline, včeraj pa mu je uspela zmaga kariere. V tretji etapi dirke po Siciliji (2.1), kjer je zaradi priprav na Giro zelo močna italijanska zasedba, je v razgibanem zaključku napadel iz skupine favoritov in 10 kilometrov bežal solo za pomembno zmago.

Privozil si je 41 sekund naskoka in z 18 sekundami prednosti tudi prevzel majico vodilnega na sicilijanski dirki, kjer je njegov najbližji zasledovalec Damiano Caruso. Dirka se bo končala danes.

Finkšt najboljši Slovenec v 2. etapi

Nadaljevala se je tudi dirka Beograd – Banjaluka, kjer je bila na sporedu 122 km dolga etapa od Obrenovca do Bijeljine. Po manj kot dveh urah in pol jo je dobil izkušeni Italijan Filippo Fortin, ki je v šprintu ugnal dva Poljaka. Najboljši Slovenec je bil Tilen Finkšt na 6. mestu, deseterico pa je zaokrožil Jaka Primožič.

Fortin vodi tudi v skupnem seštevku, Finkšt je na 15. mestu.

Welsford presenetil v Turčiji

Po gorski 4. etapi so v Turčiji na okus spet prišli šprinterji, tokrat so se za zmago pomerili v mestu Ayvalik. Prvi favorit Jasper Philipsen se je moral zadovoljiti le z drugim mestom, ugnal ga je letos hitri Sam Welsford, ki šprinta v barvah ekipe DSM. Tretji je bil Arvid de Kleijn.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ