Miholjević v Novi Gorici ugnal vse

Miholjević v Novi Gorici ugnal vse
25.03.2022 AVTOR: DZ, foto/vir: MebloJogi Pro-concrete

Fran Miholjević je dobil nadvse zahtevno krstno dirko v Novi Gorici. Izmed Slovencev najboljši Matic Žumer iz domačega kluba MebloJogi Pro-concrete.

Z dirko za Veliko nagrado Nove Gorice in Vipavske doline se je nadaljevala serija treh enodnevnih dirk druge kategorije na slovenskih cestah. Tokrat je kolesarje pričakala nadvse razgibana 154,4 km dolga dirka, ki je bila na koncu zelo selektivna.

Na startu je bilo 150 kolesarjev iz 27 ekip. Najboljšega slovenskega predstavnika na prvi dirki Slovenska Istra Matevža Govekarja zaradi bolezni ni bilo na startu, a proga je dovoljevala tudi dolge pobege. Po startu v Novi Gorici so se kolesarji podali na kroge Selo–Vrtovin–Potoče–Preserje–Branik–Dornberk–Zalošče–Batuje–Selo. Opravili so jih pet, potem pa so se vrnili v Novo Gorico, kjer so sledili še krajši zaključni krogi čez osemsto metrov dolg, a strm vzpon Rafut.

Že na prvih krogih se je v ospredju izoblikovala ubežna skupina, v kateri je bil kot edini Slovenec tudi Matic Žumer, sicer član domače ekipe MebloJogi Pro-concrete. Iz ozadja se je v zaključku uspelo preseliti samo že Franu Miholjeviću in v zaključnih krogih smo bili priča zanimivemu razpletu. Jonas rapp, Felix Engelhardt in Fran Miholjević so napadli in ostali sami. Jasno je postalo, da se bodo med sabo udarili za zmago.

V zadnjem krogu je pospešil Miholjević in si na zadnjem vzponu privozil rahlo prednost. Popustil je Rapp, medtem ko je Miholjevića uspel ujeti Engelhardt. Za zmago sta se udarila v sprintu in Miholjević je bil boljši in se je lahko veselil zmage. Felix Engelhardt je bil drugi, Jonas Rapp pa z desetimi sekundami zaostanka tretji. Sledili so Felix Ritzinger, Manuel Zobrist, Timon Lidere, Piotr Brozyna, Walter Calzoni, Oliver Stockwell …

Najboljši Slovenec je bil z zaostankom 1:38 prav prej omenjeni Matic Žumer. Tilen Finkšt je bil 15. Jaka Primožič 21. in David Per 22. Vsi so zaostali za 1:38. V tej skupini sta bila tudi 18. Viktor Potočki in 20. Dylan Hopkins. Sicer tujca, a člana slovenske ekipe Ljubljana Gusto Santic. Serijo treh dirk bo zaključila tradicionalna dirka za VN Adria Mobil, ki bo na sporedu v nedeljo. Prav tako naj bi bilo poskrbljeno za livestream na spletni strani RTVSLO.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ