Miholjević že letos okrepil Bahrain Victorious

Miholjević že letos okrepil Bahrain Victorious
12.08.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Bahrain Victorious

Iz ekipe Bahrain Victoriousa je zaenkrat odšlo nekaj pomembnih kolesarjev, tudi Domen Novak in Jan Tratnik, vodstvo ekipe pa se krepi s tremi mladimi kolesarji. Izstopa nadarjeni Fran Miholjević.

V Bahrain Victoriousu so na začetku letošnje kolesarske tržnice precej zadržani. Izgubili so Dylana Teunsa, ki je že prestopil k Israel Premier Techu, po sezoni odhajata še Domen Novak in Jan Tratnik (potrditev njegovega prestopa k Jumbo Vismi še čakamo), zdaj pa so pri Bahrainu razkrili tudi prve tri okrepitve.

Med tremi mladimi kolesarji izstopa 20-letni Fran Miholjević, sicer sin organizacijskega vodje ekipe Vladimira, nekoč odličnega hrvaškega profesionalca. Mlajši Miholjević je letos dirkal za italijanski Friuli, ki je neuradna razvojna ekipa Bahraina in ekipi tesno sodelujeta, Fran pa je bil že letos ne nekaj trenig kampih z Bahrainom.

Na Siciliji je Miholjević potrkal na vrata profesionalcev

Dosegel je tudi že nekaj zmag v članski kategoriji, letos je slavil na VN Vipave, dobil je skupni seštevek na dirki Carpathian Couriers na Poljskem, največja zmaga pa je etapna zmaga z dirke po Siciliji. Pri Bahrainu so ocenili, da je Miholjević dozorel in že od 15. avgusta dalje bo vozil za ekipo v svetovni seriji.

Pripeljali so še dva precej nepoznana kolesarja. Iz avstralske akademije prihaja 24-letni šprinter Cameron Scott, ki se bo prvič preizkusil na tem nivoju, očitno pa pri Bahrainu v njem vidijo neizbrušeni talent. Enako velja za 24-letnega Avstrijca Rainerja Kepplingerja, ki je šele pred lansko sezono prišel v kolesarstvo, prej se je ukvarjal z veslanjem. Letos Kepplinger dirka za avstrijski Hrinkow, kjer je ekipni kolega Jaka Primožiča. Oba bosta v ekipo Bahraina prišla naslednje leto.

Pestro je tudi drugod na kolesarski tržnici, nekaj odmevnih prestopov smo že pospremili, daljši pregled dogajanja do sedaj pa bomo na Bicikel.com objavili ta konec tedna.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ