Miholjević: »Če kdo želi videti, kako deluje naša ekipa, je dobrodošel«

Miholjević: »Če kdo želi videti, kako deluje naša ekipa, je dobrodošel«
29.06.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

V ekipi Bahrain Victoriousa so se odzvali na policijske preiskave tik pred dirko po Franciji. Vladimir Miholjević je za VeloNews dejal, da so razlogi za hišne preiskave smešni.

Tik pred začetkom Toura se je pri Bahrain Victoriousu nadaljevala saga, ki se je začela na lanski dirki po Franciji. Tudi tokrat so policisti po Evropi preiskali domovanja nekaterih kolesarjev in članov spremljevalnega osebja, Jan Tratnik in Matej Mohorič pa nista bila med njimi.

»Preiskave so potekale dobro, vse je minilo brez težav. Res ne vem, kaj so iskali in kaj bi radi dokazali, nič ne skrivamo, zato je še toliko težje verjeti, da se nam to spet dogaja pred največjo dirko na svetu,« je v pogovoru za Velonews povedal Vladimir Miholjević, ki bdi nad športnim delom ekipe in jo koordinira.

»Spimo kot dojenčki in delamo kot konji, smo popolnoma transparentni in 100-odstotno osredotočeni na dirke, kar kažejo tudi naši rezultati. Če nam kdo ne verjame in bi si želel nekaj časa preživeti z našo ekipo, da vidi, kako stvari potekajo in kako trdo garajo čisto vsi vpleteni, je dobrodošel,« še pravi Miholjević.

Europol ne razkriva, kaj išče

Tudi v pogovoru za Velonews ni želel razkriti, pri kom so bile opravljene hišne preiskave, se je pa v tujih medijih omenjalo, da je policija obiskala tudi šefa ekipe Milana Eržena, ki pa komentarjev na to temo ne daje.

»Europol nam ni razkril, kaj bi sploh radi našli oziroma kaj sumijo, da se skriva pri nas. Razlogi v nalogih za hišne preiskave so bili izjemno smešni. Ta trenutek jih še ne morem razkriti, saj se še pogovarjamo s pravnim oddelkom ekipe, kako bi to dali v javnost in kaj smemo razkriti, a boste videli, da je bilo zares smešno,« je še zaključil Miholjević.

V Bahrainu so se sicer odzvali z ostro izjavo za javnost, v kateri francoske organe pregona obtožujejo načrtnega blatenja njihovega dobrega imena. Celotno izjavo lahko preberete tukaj. 

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ