Mikel Landa bo na Giru preizkusil novi Pinarellov model Bolide

Mikel Landa bo na Giru preizkusil novi Pinarellov model Bolide
15.05.2016 AVTOR: Nejc Grilc
Pinarellov Bolide velja za enega najboljših koles za vožnjo na čas na svetul. Mikel Landa bo imel na današnjem kronometru na Giru priložnost, da preizkusi novo, še boljšo različico.

Mikel Landa v vožnji na čas ni najboljši, zato bo danes na Giru zanj in za njegove sanje o rožnati majici zelo pomemben dan. V lovu na čim manjši zaostanek mu bo pomagal tudi prenovljeni Pinarellov Bolide, ki bo danes doživel krst na tekmovanjih.

Novi Bolide TT je še za 350 gramov lažji od prejšnje različice, s testiranji v vetrovniku pa so še nekoliko popravili tudi aerodinamiko. Zadnja zavora je skrita in praktično ni več na zraku, konkavna podsedežna cev zmanjšuje razdaljo med bidonom in okvirom, dropoute pa so "ukradli " kar modelu Bolide HR. Model, ki ga bo uporabljal Mikel Landa, je posebej zanj narejen iz posebne titanove zlitine.

"Pri Pinarellu mi je najbolj všeč to, da združujejo izvrstne veščine inženirstva s kreativnostjo. Vedno najdejo še kakšno rešitev, ki je pred tem ni opazil nihče drug. Na Giru gledamo najboljše kolesarje na najboljših kolesih in upam, da bo tudi Mikel zelo uspešen na novem kolesu, " je ob predstavitvi povedal Sir Dave Brailsford. 

Že čez nekaj ur bo jasno, kako uspešen je bil Mikel Landa in kako daleč v boju za rožnato majico ga bo pripeljal novi Bolide.

 

Značke: Cestno
Komentarji
nemelk 15.05.2016 15:40
Nic mu ne bo pomagalo - tudi najhitrejse kolo ne ;)
SlowEddy 15.05.2016 16:34
State of the art, kolegi biciklisti
mirani 15.05.2016 16:39

Rogle in Bianchia ne more zvizniti, ali pač....Primož, goooo!!!

heron 15.05.2016 16:43

kaj mu pomaga Ponorelo,če pa nima dinamita v nogah kot ga ima Primož,gremooooo

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ