Mikel Landa okrepil Bahrain Merido, Elia Viviani v Francijo

Mikel Landa okrepil Bahrain Merido, Elia Viviani v Francijo
06.08.2019 AVTOR: DZ, foto sirotti

Prav zanimivi uradni potrditvi sta prišli v javnost. Mikel Landa bo zapustil Movistar in odhaja v Bahrain Merido. Elia Viviani pa odhaja v Cofidis.

Od 1 avgusta lahko ekipe oziroma kolesarji uradno sporočajo, za katere ekipe bodo vozili v prihodnji sezoni. Jasno je bilo, da bo prišlo do nekaterih odmevnejših menjav. Predvsem sicer vsako leto odlični Movistar bo izgubil skorajda vse glavne zvezdnike. Manager Eusebio Unzue je že potrdil, da ga bo zapustil Nairo Quintana, Richard Carapaz bo prestopil v Ineos, zdaj pa je jasno, da ne bo ostal niti Mikel Landa.

Bask bo odšel v Bahrain Merido, kjer so tako poiskali nadomestilo za odhajajočega Vincenza Nibalija, ki odhaja v Trek Segafredo. Landa bo tako stopil v velike čevlje. “Ponosen sem, da so me izbrali in bom del tega projekta. Veselim se novih izzivov,” je dejal Landa. Glavni menedžer ekipe Bahrain Merida Brent Copeland pa: “Z največjim veseljem pozdravljamo prihod Lande. Je kolesar, ki naredi dirke zanimive in tako je eden izmed kandidatov za visoka mesta na tritedenskih dirkah.”

Po številu zmag tudi letos najuspešnejše moštvo Deceuninck Qucik Step pa bo zapustil eden izmed sprinterjev Elia Viviani. Italijan je sklenil pogodbo z ekipo Cofidis, ki jo vodi nekdanji klesar Cedric Vasseur. Pri Cofidisu si želijo stopiti stopničko više in pridobiti World Tour licenco. Letos imajo prokontinentalno, a vseeno so dobili posebno povabilo za Tour de France.

Viviani je lani dosegel kar 18 zmag, letos osem. V nedeljo je dobil tudi prestižno dirko RideLondon Classic. S sabo bo v Francijo odpeljal še Fabia Sabatinija, ki je pomemben del njegovega sprinterskega vlaka. “Čeprav sem letos dobil etapo na Touru, želim zmagovati tudi drugo leto. Čutim, da lahko zmagujem še več. Kar se klasik tiče. O dveh sanjam. Milano-Sanremo in Gent Wevelgem. V naslednji sezoni bom vse stavil na ti dve dirki,” je dejal Viviani.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ