Mikel Landa zapušča Sky in odhaja v Movistar

Mikel Landa zapušča Sky in odhaja v Movistar
15.08.2017 AVTOR: D. Z.
Mikel Landa zapušča Sky. Po pričakovanjih bo vsaj v naslednjih dveh sezonah član španskega Movistarja.

Več tednov se je govorilo o tem prestopu, a nihče ni želel potrditi govoric. Vmes so Mikela Lando mediji povezovali že z nekaterimi drugimi ekipami.

Španec sam je pred dnevi celo dejal, da obstaja celo možnost, da bi ostal v moštvu Sky. A zdaj je vendarle uradno. Landa po dveh sezonah – letošnja je precej uspešnejša kot lanska – zapušča britansko zvezdniško moštvo. Odhaja v edino špansko ekipo z licenco World Tour. Torej v Movistar, kjer imata glavno besedo Nairo Quintana in Alejandro Valverde.

A tudi za Mikela Lando se je našel prostor in predvsem denar. Podpisal je dveletno pogodbo. “Za nas je to pomembna novice. Še vedno je mlad kolesar. Glede na njegove dosežke bi moral v naslednjih letih postati eden izmed vodilnih španskih kolesarjev, ” je dejal glavni menedžer Movistarja Eusebio Unzue. Španci bodo namreč občutili veliko praznino, ko se bo po tej sezoni upokojil Alberto Contador.

Poleg tega se tudi Alejandru Valverdeju počasi izteka čas profesionalnega kolesarja, saj ima že 36 let. Landa se lahko med drugim pohvali s tretjim mestom na dirki po Italiji 2015. Takrat je kot član Astane pomagal Fabiu Aruju, a vseeno dobil dve etapi. Letos je na Giru padel in izgubil možnosti za končno zmago. Potem pa je osvojil majico najboljšega na gorskih ciljih, dobil pa je tudi gorsko etapo. Sam je sicer upal, da bo po Giru vse stavil na Vuelto, vendar so ga uvrstili v ekipo za Tour.

Tam se je izkazal kot izjemen pomočnik Chrisu Froomu. Na trenutke se je zdelo, da je celo močnejši od Britanca. Na koncu pa je dirko končal na četrtem mestu. Samo za sekundo je zaostal za domačim adutom Romainom Bardetom. Na klasiki San Sebastian je do zmage pomagal Michalu Kwiatkowskemu, potem pa je dobil etapno dirko po Burgosu. Tam je slavil tudi dve etapni zmagi. Za Movistar je to tretja okrepitev pred naslednjo sezono. Poleg Lande sta pogodbi podpisala tudi Eduardo Sepulveda in Jaime Roson.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ