Mikel Landa: Dobil dovoljenje za napad

Mikel Landa: Dobil dovoljenje za napad
21.07.2017 AVTOR: D. Z.
"Poskusili smo dobiti etapo s Chrisom," na vrhu prelaza Izoard novinarjem razlagal Mikel Landa. Kolesar, za katerega so mnogi ugibali, kako dober sploh je na letošnji dirki po Franciji.

Landa je namreč pomočnik Chrisa Frooma, med samo dirko pa je večkrat pokazal, da je nadvse močan, na trenutke morda celo močnejši od kapetana.

A vedno mu je ostal zvest, pa čeprav naj bi po sezoni zapustil ekipo. Tokrat je dobil proste roke, vsaj delno, če lahko temu rečemo: “Dali so mi proste roke. Morda bi moral biti v skupnem seštevku slabši, če bi se hotel boriti za etapno zmago. Ampak, konkurenti so morali po napadu delati. ” Proste roke, torej, vendar z načrtom. Landa je v zaključku etape napadel, Froome pa je čakal v zasedi.

Da bi se kasneje sam pridružil Landi. “Moj namen je bil ostati s Froomom, narekovati hiter ritem in potem slediti njegovemu napadu. Vendar pa so mi dovolili, da grem. Najbrž zato, da bi ostali morali delati, ” je še pojasnil Landa. Froome se je kasneje pognal v lov za njim, a se ne Urana ne Bardeta ni mogel otresti, tako da so Lando skupaj ujeli. Španec, za katerim je že odpeljana tudi dirka po Italiji – končal jo je v modri majici najboljšega na gorskih ciljih in z etapno zmago – je zdaj napredoval na četrto mesto.

Za kapetanom zaostaja za minuto in 36 sekund. Predvsem pa je tudi za tretjim mestom še vedno daleč. Ima pa 19 sekund prednosti pred Fabiem Arujem. “Na oder bom zelo težko prišel. Ena minuta proti zelo močnim kolesarjem. Mislim, da je preveč zapleteno, ” je pojasnil. Obenem pa odgovoril na vprašanje, če je zmagovalec letošnje dirke po Franciji že znan: “Dokler ne prečkaš ciljne črte se ne moerš sprostiti. Mislim pa, da je Chris pred kronometrom favorit. Ampak, dokler ne bomo v Parizu se ne bomo sprostili. Smo pa naredili nov korak proti zmagi

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ