Mikel Landa: Pričakoval drugačno dobrodošlico

Mikel Landa: Pričakoval drugačno dobrodošlico
30.10.2017 AVTOR: D. Z.
"Raje bi doživel drugačno dobrodošlico, vendar prihajam v njegovo ekipo," o prestopu v Movistar pravi Mikel Landa.

Potem, ko je letos kot pomočnik v Skyju letos blestel na dirki po Franciji, se je Mikel Landa odločil za prestop v Movistar.

Tam bo združil moči z Alejandrom Valverdejem in Nairom Quintano, ki očitno ne želi oddati primata, kar se tritedenskih dirk tiče. Pred dnevi je poudaril, da bo kapetan na dirki po Franciji. Landa se je zdaj odzval: “Jasno, da bi raje doživel drugačno dobrodošlico, vendar prihajam v njegovo ekipo. Trenutno pa opažam, da Nairu to ni všeč, ” o prestopu v Movistar in o sodelovanju z Nairom Quintano pravi Mikel Landa. Španec pa je prepričan, da bo imel glavni mož ekipe Eusebio Unzue vse pod nadzorom: “Uspelo mu bo poskrbeti in od naju dobiti čim več.

Predvsem pa Landa trdi, da sta dva kapetana na dirki po Franciji lahko prednost: “To bi bilo zelo pozitivno. Skupaj bi lahko ostsalim povzročila veliko več preglavic, kot sama. ” Landa je bil najprej član Astane, a se je tam znašel v vlogi pomočnika Fabia Aruja. Zadnji dve leti pa je bil v Skyju. Kot kapetan je dvakrat nastopil na Giru, a je lani zbolel, letos pa padel. Letos pa je bil odličen potem še ne francoskem Touru. Do zmage je pomagal Chrisu Froomu, obenem pa je dirko končal na četrtem mestu: “Nisem znal izkoristiti vsega, kar mi je ekipa ponujala. Obenem pa sem se tudi veliko naučil, saj sem dirkal ob Froomu. Ob enem izmed najboljših kolesarjev v eni izmed najboljših ekip. Če pogledaš s te strani, je bila izkušnja dobra. V sezoni 2017 sem pridobil še nekaj samozavesti in verjamem, da sem odrasel. Kot kolesar in kot oseba, ” je še dodal Landa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ