Mikel Landa: "Trije tedni zaviranja"

Mikel Landa: "Trije tedni zaviranja"
29.12.2017 AVTOR: D. Z.
Mikel Landa se je v intervjuju za španski AS spet spomnil dogodkov z dirke po Franciji in poudaril, da noče več dirkati kot pomočnik.

Mikel Landa je po odpeljani dirki po Italiji – tam je dobil etapo in bil najboljši na gorskih ciljih – nastopil še na dirki po Franciji.

Kot član Skyja je tja odpotoval z enim samim namenom in nalogo – pomagati Chrisu Froomu. Froome je res dobil Tour. Landa mu je tri tedne pomagal, na koncu pa se je moral zadovoljiti s četrtim mestom. Za tretjim Romainom Bardetom je zaostal za vsega sekundo. Za kapetanom Froomom pa za 2:21.

“Zaradi te razlike je še bolj boleče. Prav zato nameravam zdaj dirkati zase. Zato, da ne bom kdaj obžaloval, da nisem osvojil tistega, kar je bilo na dosegu, ” je dejal Landa. Potem pa je na svoj način opisal tri tedne dirke po Franciji: “Trije tedni zaviranja, vedno na razpolago Chrisu Froomu. Vedel sem, zakaj sem tam, a vendar bi cenil, če bi mi pomagali priti na oder za zmagovalce v Parizu. ” Sicer pa se je Landa že pred prihodom v Sky znašel v podobnem položaju. Ko je bil član Astane, je moral na Giru pomagati Fabiu Aruju.

Na koncu je pokazal, da je bil izredno močan. Leta 2015 je dobil dve etapi, Giro pa je končal na tretjem mestu. Pred njim je bil samo omenjeni Aru in Alberto Contador. “V Astani in Skyju nisem imel težav z jezikom ali prilagajanjem. Nikjer mi ni bilo slabo. Izven tekmovanj sem se s kolesarji in osebjem vedno razumel. Potreboval sem samo direktorja, ki bi stavil name. Prav to želim v Movistarju. ” Landa je namreč pred sezono 2018 prestopil v zanj domači Movistar. A tam sta že dva zvezdnika Alejandro Valverde in Nairo Quintana.

Oba naj bi nastopila na dirki po Franciji. Quintana – pogodba se mu letos izteče – je jasno dejal, da želi na Tour oditi kot kapetan. Landa pa je prepričan: “Obdobja, ko sem bil pomočnik je konec. Ko sem imel dobre noge, so me ustavili v Astani in Skyju. Če mi še enkrat rečejo, naj se ustavim, tega ne bom upošteval. Zdaj sem jaz na vrsti da poskušam doseči zastavljene cilje. ” Le kaj bo na to dejal Nairo Quintana. Očitno čaka menedžerja Eusebia Unzueja veliko dela, če bo želel, da se bodo vsi trije zvezdniki podredili glavnemu cilju - dobiti dirko po Franciji.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ