Mikel Nieve: Ekipo moram prepričati, da sem pravi za Tour

Mikel Nieve: Ekipo moram prepričati, da sem pravi za Tour
18.06.2015 AVTOR: D. Z.
Mikel Nieve je prvo ime moštva Sky na letošnji dirki po Sloveniji. Bask ima dodaten razlog za dokazovanje. Ostaja v igri za uvrstitev v ekipo za Tour de France.

Na spletni strani velonews.com so ob pogovoru z glavnim možem moštva Sky Daveom Brailsfordom predvidevali, da je ekipa, ki bo nastopila na dirki po Franciji že bolj ali manj določena. Pri velonewsu ugotavljajo, da naj bi se pet kolesarjev borilo za preostali dve prosti mesti v zvezdniškem Skyu. Med temi naj bi bil tudi Mikel Nieve, torej kolesar, ki bo kot kapetan nastopil na letošnji dirki po Sloveniji. Španec, natančneje Bask dobro ve, da se mora tukaj izkazati, če hoče nastopiti na letošnji dirki po Franciji.

»Res sem še na seznamu in zdaj sem tukaj. Mislim, da sem dobro pripravljen in da se moram tukaj čim bolje izkazati. Tako moram ekipo prepričati, da sem pravi za Tour. V tej ekipi je že nekaj dobrih kolesarjev, zato ne vem, če bo mesto tudi zame. Sam se moram samo čim bolje pripraviti in tukaj dati vse od sebe. Potem pa se morajo pri ekipi odločiti, « je dejal Mikel Nieve. Govorimo o 31-letnemu Špancu, ki je najboljše rezultate dosegel v dresu Euskaltel Euskadija.

Dvakrat je bil deseti v skupnem seštevku dirke po Italiji in dvakrat deseti na dirki po Španiji. Prav na Vuelti je leta 2010 slavil prvo veliko etapno zmago, medtem ko je leta 2011 na dirki po Italiji dobil eno izmed najtežjih etap. Tudi Tour de France je že končal na 12. mestu. Gre za izjemnega hribolazca, ki bo na dirki po Sloveniji to poskušal pokazati v sobotni etapi. Ta bo kraljevska in bo potekala v okolici Slovenske Bistrice, medtem ko se bo tako kot lani končala na Treh Kraljih.

»Pripravljen sem dobro, a najprej bom moral ostati v ospredju, dobiti kakšno etapo in šele potem dirko. Dirka sicer ni dolga, a zame prihaja v pravem trenutku, tako da ostanem v ritmu in da se pripravim na Tour. Želim si končati v ospredju. Trase pa ne poznam. Tudi vzpona ne. V Sloveniji sem prvič. Vzpon sem videl samo na preseku v knjigi. Gre za dolg vzpon in tista etapa bi lahko bila zelo težka, kar mi ustreza, « je še dejal Nieve. Španec je še priznal, da je to povsem drugačna ekipa od Euskaltela, kjer je vozil pred prestopom v Sky. Obenem je še poudaril, da se je tukaj tudi zelo dobro znašel in da se s sotekmovalci dobro razume.

Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ