Milano – Torino prepričljivo v roke Demara

Milano – Torino prepričljivo v roke Demara
06.08.2020 AVTOR: Nejc Grilc, foto: Sirotti

V senci grde nesreče na dirki po Poljski je minila klasika Milano – Torino, v ciljnem šprintu, ki ga je prav tako zaznamoval padec, je premagal Ewana in van Aerta.

Milano – Torino je prava šprinterska klasika in ogrevanje za Milano – Sanremo, ker trasa ni bila selektivna, je bilo že vnaprej jasno, da bo o zmagovalcu odločil šprint. A tudi na italijanskih cestah ni šlo brez zapletov, v borbi za položaje v zaključku sta se v padec zapletla Yves Lampaert in Michael Morkov, Lampaert je dirko predčasno končal z zlomljeno ključnico.

Ker so se šprinterski vlaki podrli, v kaosu Sam Bennett sploh ni šprintal, najbolje pa je delovala ekipa Groupama – FDJ, ki je prepričljivo nadzorovala dogajanje in pripeljala Arnauda Demara v položaj za zmago, Francoz pa je brez večjih težav dokončal delo.

Drugi je bil pred dirko prvi favorit Caleb Ewan, tretji pa Wout van Aert, ki je začel preveč v ozadju, v zadnjih metrih pa je šprintal silovito in če bi bila ciljna črta 30 metrov dlje, bi najbrž dobil italijansko polklasiko. »Že v Burgosu smo pokazali, da je cela ekipa v dobri formi, zato sem vedel, da nam mora trasa Milana – Torina ustrezati. Zelo dobro se poznamo, ker smo že nekaj časa skupaj, zaupamo si in se ne bojimo nikogar. Upam, nič ne skrivam, da bom uspeh ponovil tudi na Milanu – Sanremu,« je bil samozavesten Demare, ki je v slovitem finišu na Vii Romi že slavil leta 2016.

Danes se bo nadaljevala dirka po Poljski, začenja se dirka po Češki (2.1) z Adrio Mobil in Bahrain McLarnom s štirimi Slovenci, v Franciji bo na sporedu tudi Mont Ventoux Denivele Challenge, kjer bo prvi favorit Nairo Quintana.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ