Minuli vikend kar dva gorsko kolesarska maratona pri naših sosedih

Minuli vikend kar dva gorsko kolesarska maratona pri naših sosedih
17.07.2014 AVTOR: BOSTJAN SVETE
V soboto, 12. junija sta se zgodila kar dva gorsko kolesarska maratona, eden v Italiji, drugi v Avstriji: Dolomiti Superbike in Salzkammergut Trophy, oba z bogato tradicijo.

17. Salzkammergut - Trophy maratona se je udeležilo rokordnih 4.752 gorskih kolesarjev in kolesark iz 44 -tih držav. Rezultati

Jubilejna 20. izvedba Dolomiti Superbike, enega najlepših evropskih gorsko kolesarskih maratonov je potekala na sončno soboto, v osrčju italijanskih Dolomitov.
Na izbiro sta bili kot vedno dve trasi, 60 in 119 km. Na daljši trasi je bil najhitrejši lanski svetovni prvak v maratonu Ilias Periklis s časom 4:38:35, za vrat sta mu dihala junak bližnjega maratona HERO Hector Leonardo Paez in Kristian Hynek. Pri damah je bila najhitrejša Sally Bigham s časom 5:41:39, najbližje pa sta ji prišli Elena Gaddoni in Daniela Veronesi.

Tudi Slovencev ni manjkalo. V kategoriji Hobby žensk je Natalija Anderluh (Bicikel.com) premagala vso konkurenco in se zavihtela na 1. mesto, pa čeprav je dve tretjini dirke vozila skoraj brez prednjega vzmetenja. “ …sem pa ostala brez leftya že po 40 km… rabimo nova kolesa, sem mislila odstopit, pa sem rekla, zadnjega letos pa res ne morem DNF ” je bil njen SMS po prihodu v cilj.

S 5. mestom v M2 kategoriji (11. mesto absolutno Hobby) je uspeh ekipe Bicikel dopolnil Primož Lindič. Sicer najhitrejši Slovenec pa je bil Matjaž Verbič (Orbea Geax), ki je prišel v cilj par minut prej in zasedel 6. mesto v Elite Sport kategoriji (71. mesto Elite absolutno).

Naš najboljši maratonec med gorskimi kolesarji Lenart Noč se je žal dan pred odhodom v Dolomite poškodoval na domačih cestah in utrpel zlom zapestja in komolca. Osem tednov mavčne obloge roke pomeni tudi konec sezone 2014. Lenartu želimo čim prejšnje okrevanje!

Bad Goisern je letos gostil evropsko prvenstvo Master kategorije v maratonu, proga B s 119 km je bila namenjena temu.


Kot pa se za Salzkammergut Trophy spodobi, so se tudi letos na progo ob 5. uri zjutraj podali udeleženci spoštljive proge A z 211 kilometri in preko 7000 višinskimi metri. Ob dežju in močnih nalivih vse do poldneva je z ekstremno distanco najhitreje opravil Hansueli Stauffer z zavidljivim časom 10:24:40. Slovenci smo na tej razdalji imeli samo enega predstavnika, ki je z zaostankom dobrih treh ur prikolesaril na 87. mesto.

Par ur za ekstremisti smo se na progo podali še ostali. Na 119 km razmočeni progi so podelili kar nekaj majic evropskih Master prvakov, najhitrejši pa je bil Master 3 Markus Westhaeuser s časom 5:19:43. Odlično 6. mesto v Masters 2 kategoriji je dosegel Tomaž Volčič (KK MEBLOJOGI), majica se mu je izmuznila za slabih 7 minutk in pol. S traso B je sicer opravil najhitreje komaj 23 letni Andreas Seewald, ki pa ga čaka še nekaj let športne kariere preden bo lahko prestopil v Master konkurenco.

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ