Mirna Peč spet gosti najboljše kolesarje

Mirna Peč spet gosti najboljše kolesarje
25.06.2015 AVTOR: D. Z.
V nedeljo bo na sporedu državno prvenstvo za člane, mladince in ženske. Med člani lahko pričakujemo zanimivo zasedbo s številnimi kolesarji, ki sicer vozijo za tuja moštva.

Takoj po končani dirki po Sloveniji in še preden se začne dirka po Franciji. Takrat imajo svoje mesto v koledarju državna prvenstva. V nedeljo se bodo kolesarji za prestižno majico državnega prvaka merili tudi v Sloveniji, tokrat v Mirni Peči. Lansko zmago iz Gabrja bo branil Matej Mugerli. Prvi se bodo na pot podali starejši mladinci. Startali bodo ob 9. uri.

Pol ure za njimi bodo skupaj startali mlajši mladinci in ženske. Člani bodo 178 kilometrov dolg preizkušnjo začeli ob 14. uri. Nastop naj bi napovedali številni slovenski profesionalni kolesarji, ki sicer zastopajo tuja moštva. Med njimi Polanc, Bole, Koren, Brajkovič, Mezgec, Golčer … Na dirki bo seveda nastopil tudi junak dirke po Sloveniji Primož Roglič, pa tudi zmagovalec zadnje etape do Novega mesta Marko Kump.

Kdo vse je osvojil naslov državnega prvaka v preteklosti? Tu je vrstni red od zadnjega zmagovalca do prvega: Mugerli, Pibernik, Božič, Bole, Štangelj, Mahorič, Božič, Valjavec, Golčer, Mahorič, Murn, Valjavec, Premužič, Derganc, Hauptman, Križnar, Kranjec, Sviben, Ravbar, Štangelj, Hvastija, Velkovrh, Bonča in Šmerc, ki je kot prvi slavil leta 1991.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ