Mitja Rok v Švici samo za nekdanjim junakom Raama

Mitja Rok v Švici samo za nekdanjim junakom Raama
18.08.2013 AVTOR: D. Z.
Za najboljše ekstremne kolesarje se je zelo zahtevna dirka Tortour v Švici že končala. Mitja Rok je zasedel odlično drugo mesto med posamezniki.

Mitja Rok je bil tudi edini slovenski predstavnik v solo konkurenci, ki je nastopil na najdaljši različici Tortoura. Ta je bila dolga dobrih tisoč kilometrov, a so morali kolesarji premagati številne prelaze.

Zmage se je veselil domačin Dani Wyss, ki se lahko že pohvali z zmago na sloviti dirki čez Ameriko. Švicar je bil prepričljivo najboljši, a spet se je izkazal Mitja Rok. Član ekipa Pantal je dokazal, da njegova zmaga na dirki okoli Sloveniji ni bila nobeno naključje.

Prestižni zmagi na domači dirki je zdaj dodal še drugo mesto na Tortouru. Tretji je bil Italijan Omar Di Felice. Na najdaljši razdalji je nastopil tudi Marko Baloh, le da v šestčlanski ekipi Laureus Charity 2.

Njegova ekipa je med konkurenco 26 moštev zasedla končno četrto mesto. Na pol krajši razdalji, organizator jo je letos sploh prvič izpeljal, se je prvič v solo konkurenci preizkusil tudi Tadej Blatnik, sicer član ekipe Bicikel, ki je dirko končal na 6. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ