Mlada reprezentanca odlična v Luksemburgu: Horvat 7.

Mlada reprezentanca odlična v Luksemburgu: Horvat 7.
14.07.2015 AVTOR: Matej Zalar
Slovenska mladinska reprezentanca je nastopila na GP General Patton v Luksemburgu. Žiga Horvat je zasedel končno 7. mesto.
Slovenska mladinska reprezentanca je nastopila na luksemburški dirki GP General Patton, ki šteje za pokal narodov. Šlo je za dvodnevno dirko, ki jo vsako leto organizirajo v spomin na angleškega generala, na njej pa se pomerijo mladinske reprezentance z vsega sveta. 

Letos jih je bilo na štartu 26, prva etapa pa je slovenskim kolesarjem prinesla velik uspeh. Izkazal se je kolesar iz Tropovcev Žiga Horvat, ki je bil v zaključku najboljši in etapni zmagi dodal še rumeno majico vodilnega.

"Na polovici dirke je prišlo do bega, ki ga je Žiga pokril. Najprej jih je bilo spredaj šest, nato so se pridružili še trije. V zaključku etape je tekmece presenetil z napadom v zadnjem kilometru. Bil je sprint v rahel klanec. S tem je prevzel rumeno majico. Upam, da jo jutri ubranimo," je razplet komentiral selektor Andrej Cimprič. 

Ostali slovenski reprezentanti so končali nekoliko bolj v ozadju, v nedeljo pa jih je čakala težka naloga branjenja skupnega vodstva.

Druga etapa se za slovenske reprezentante ni izšla povsem po željah. V prvi polovici dirke so uspešno odbijali napade tekmecev, vodilni Horvat pa je imel dvakrat težave s kolesom in je veliko moči porabil za lovljenje priključka. Na koncu je v cilj pripeljal kot 36., s 56 sekundami zaostanka, in zdrsnil na sedmo mesto.

Dirko je dobil Švicar Marc Hirschi, Gorazd Per je končal na 55. mestu, za njim pa sta se zvrstila Tadej Pogačar in Tilen Finkšt. Žiga Jerman dirke ni končal.

"Danes so naši fantje na razgibani progi in v vetrovnih razmerah sprva pod vodstvom kapetana Pera uspešno odbijali bojevite tekmece, v nadaljevanju pa je imel vodeči Horvat dvakrat težave s kolesom in v zaključku zaradi neizkušenosti zamudil odločilni napad konkurentov, ostal naši pa zaradi izmučenosti niso zmogli popraviti položaja. Vseeno dober končni rezultat in čestitke fantom," je nov uspešen vikend za slovensko kolesarstvo komentiral selektor Cimprič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ