Mladenič blesti tudi na velodromu

Mladenič blesti tudi na velodromu
19.10.2015 AVTOR: D. Z.
Mladi, komaj 21-letni Stefan Küng je na evropskem prvenstvu na velodromu v zasledovalni vožnji postavil sedmi najhitrejši čas v zgodovini.

Stefan Küng je letos kljub mladosti odlično vozil tudi na cestnih dirkah. Švicar je sicer član moštva BMC in je tej ekipi pomagal tudi do naslova svetovnega prvaka v ekipni vožnji. Na začetku sezone pa je postal svetovni prvak v zasledovanju na štiri kilometre. Seveda na velodromu.

A tukaj se Švicar ni ustavil. Zdaj nastopa na evropskem prvenstvu v domačem Grenchnu. Na zasledovalni vožnji na štiri kilometre je seveda osvojil zlato medaljo. A bolj kot naslov prvaka pozornost vzbuja čas. 4:14. To je sedmi čas v zgodovini. Na lestvici kolesarjev, pa je četrti. Hitrejši so bili samo Jack Bobridge, Rohan Dennis in Chris Boardman.

Pri slednjem moramo upoštevati dejstvo, da je bil hitrejši z uporabo »superman « pozicije, ki je že dlje časa prepovedana. »Imam kurjo polt. Pred mojimi navijači, na mojem  velodromu. Postaviti enega izmed najboljših časov v zgodovini in postati evropski prvak. To je neverjetno. Težko opišem, kako se počutim, vendar pa je neverjetno, « je dejal Küng, ki je izpolnil obljubo:

»Enkrat sem si rekel, da bi se rad spustil pod mejo 4:15. Vedno sem poskušal postopoma napredovati. Zame je najbolj pomembno, da napredujem. Vsako leto sem izboljševal švicarski rekord, vsako leto sem boljši. Tako želim tudi nadaljevati. « Seveda pa ga še kar precej loči do neverjetne znamke, rekorda, ki ga trdno drži Avstralec Jack Bobridge. Ta je štiri kilometre premagal s časom 4:10,534.

»Še vedno se lahko izboljšam. Občutek imam, da sem lahko še hitrejši. Novembra bom dopolnil šele 22 let. Nekateri so pri teh letih dosegali najboljše čase. Sam pa tega nočem. Nočem biti najboljši v čim krajšem času, rad pa bi bil najboljši, nekega dne. Ne vem, kje so moje meje. Vedno pa hočem biti hitrejši. To je vse, kar lahko rečem, « je še zaključil Küng, ki je letos dobil tudi četrto etapo na dirki po Romandiji.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ