Mladi Bauhaus presenetil zvezdnike

Mladi Bauhaus presenetil zvezdnike
08.06.2017 AVTOR: D. Z.
Phil Bauhaus je dobil 5. etapo na dirki Criterium du Dauphine. Vodi še naprej Thomas De Gendt.

Na dirki Criterium du Dauphine so kolesarji premagali že peto etapo. La Tour de Salvagny je gostil start, cilj pa je bil v Maconu. Etapa je bila dolga 175 kilometrov.

Pred kolesarji so bili štirje vzponi četrte kategorije, po en pa tretje in druge. Kljub razgibanosti je to bila še zadnja sprinterska etapa pred zadnjimi tremi gorskimi. Na startu so bili tudi vsi trije Slovenci Jani Brajkovič, Borut Božič in Grega Bole. V rumeni majici vodilnega je tudi po kronometru ostal Thomas De Gendt. Že slaba dva kilometra po startu je bil tudi prvi gorski cilj, a do pravega pobega vseeno dolgo ni prišlo.

Potem pa je napadel zmagovalec tretje etape Koen Bouwman, ki nosi tudi pikčasto majico najboljšega na gorskih ciljih. Sledili so mu Julien El Fares, Dylan van Baarle in Marco Minnaard. Tokrat pa je imela glavnina ubežnike vseskozi pod nadzorom, največja razlika pa je znašala okrog pet minut. Bouwman je brez težav pobiral točke na vzponih, medtem ko so v glavnini ritem narekovali kolesarji moštev FDJ, Katjuša Alpecin in Dimension Data.

Van Baarle je bil še zadnji ubežnik, ki pa se je predal sedem kilometrov pred ciljem. Boj za prevlado v ospredju sta bili ekipi Katjuša Alpecin in FDJ. Sprinterji so bili pripravljeni. Potem pa je sledilo presenečenje. V sprintu je imel največ moči komaj 22-letni Phil Bauhaus, sicer član moštva Sunweb. Drugi je bil Arnaud Demare, tretji pa Bryan Coquard. Sledili so Petit, Bouhanni, Kristoff … V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb.

De Gendt ima 27 sekund prednosti pred Portom in 51 pred Valverdejem. Jutri kolesarje čaka 145,5 km dolga etapa s tremi kategoriziranimi vzponi. Najtežji je bil prav zadnji. Govorimo o vzponu ekstra kategorije na 1504 metre visok Mont du Chat. Od tam bo samo še dobrih 15 kilometrov spusta do cilja.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ