Mladi Slovenci v Nyon ... po evropske izkušnje

Mladi Slovenci v Nyon ... po evropske izkušnje
10.07.2014 AVTOR: D. Z.
Od 10. do 13. julija bo v Nyonu evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu. Tja odhaja 18 Slovencev.

Evropsko prvenstvo je vsakoletni kolesarski dogodek, ki je namenjen mlajšim kategorijam. Tako se bodo za evropske naslov – posledično modro majico – borili kolesarji do 23 let ter mladinci in mladinke. Kot je to že običajno, se bodo v vseh kategorijah tekmovalci pomerili v vožnji na čas in v cestni vožnji.

Spomnimo. Slovenija se je z evropskih prvenstev že trikrat vrnila z modro majico. Zoran Klemenčič in Jan Tratnik sta naslova osvojila v kategoriji do 23 let, Blaž Bogataj pa med mladinci. Selektor mlajših članov Martin Hvastija bo računal na naslednje kolesarje: Luka Pibernik, Žiga Ručigaj, Rok Korošec, Domen Novak, Gašper Katrašnik, Matej Razingar, Luka Kovačič in David Per.

Mladince bo vodil Andrej Cimprič. Ta bo vse stavil na sedmerico kolesarjev: Kristjan Kumar, Luka Čotar, Žan Jerkoč, Jon Božič, Izidor Penko, Matic Veber, Gorazd Per. Med mladinkami bomo pesti stiskali za tri kolesarke: Katja Jeretina, Anita Žnidaršič in Eva Skaza. S kolesarji je v Nyon odšlo še osem spremljevalcev. Poleg obeh omenjeni selektorjev še Josip Radakovič, Borut Rovšček, Klemen Tušek, David Tratnik, Jure Gašperlin in Nik Burjek.

Mlajši člani: Luka Pibernik, Žiga Ručigaj, Rok Korošec, Domen Novak, Gašper Katrašnik, Matej Razingar, Luka Kovačič in David Per.
Mladinci: Kristjan Kumar, Luka Čotar, Žan Jerkoč, Jon Božič, Izidor Penko, Matic Veber, Gorazd Per.
Mladinke: Katja Jeretina, Anita Žnidaršič in Eva Skaza.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ