Mladinci kot favoriti po medaljo

Mladinci kot favoriti po medaljo
16.09.2012 AVTOR: D. Z.
Najbolj vroče ime med mladinci je brez dvoma Matej Mohorič, ki bo tudi na svetovnem prvenstvu glavni adut slovenske reprezentance, ki jo vodi Andrej Cimprič. Ta ne skriva velikih pričakovanj.
"Začeli smo skromno, predvsem zaradi padcev in poškodob. V zadnjem času pa se nam je, če povem po domače, strgalo, « je z nasmeškom na ustih priznal Andrej Cimprič, ki ni skrival visokih ciljev. "Matej Mohorič je v izjemni formi in je zagotovo eden izmed favoritov. Zato na Nizozemsko odhajamo z željo, da osvojimo eno izmed medalj. Tudi v kronometru smo že na evropskem prvenstvu dokazali, da smo konkurenčni. Potrebujemo zgolj kanček sreče, ki je v prvem delu nismo imeli."

In, ker je na taki dirki sreča še kako pomembna, tudi Matej Mohorič na novinarski konferenci ni hotel napovedati, da bo osvojil eno izmed medalj: "Moja pripravljenost je v zadnjem obdobju na zelo visoki ravni. Tja odhajam kot eden izmed favoritov, vendar raje ne bom napovedoval rezultata, niti ne medalje, ker sem se že kdaj opekel." A Mohorič je lahko upravičeno optimističen.

V septembru je dobil prestižno etapno dirko po Lunigiani, formo pa je znal unovčiti na še zahtevnejši etapni preizkušnji po Basilicati. "Ekipa bo podrejena njemu in fantje se tega zavedajo. Tak način vožnje smo na zadnjih dirkah tudi prakticirali, še posebej na zadnji dirki, kjer je Matej dobil štiri od petih etap," je priznal selektor Andrej Cimprič, ki pa ima vseeno pripravljenih več scenarijev: "Na dirki se lahko marsikaj pripeti in v takem primeru bodo imeli priložnost tudi drugi kolesarji. Prav vsi v reprezentanci so v zelo dobri formi."

Sicer pa bodo mladinci na svoj račun najprej prišli v ponedeljek, 17. septembra, ko bo na sporedu 26,6 kilometra dolga posamična vožnja na čas. Ta se bo začela v kraju Landgraaf in končala v Valkenburgu. Na tej preizkušnji bosta nastopila Matej Mohorič in David Per. Cestna dirka bo na sporedu v nedeljo, 23. septembra, torej istega dne kot dirka profsionalnih kolesarjev.

Ti bodo najprej opravili sto kilometrov dolgo vožnjo do zaključnih krogov. Njihova dirka se bo začela ob 11. uri. Mladinci pa bodo dirkali zgolj na tradicionalnih krogih, tudi čez znameniti Cauberg. Njihova dirka bo dolga 129 kilometrov, začela pa se bo ob devetih zjutraj.

Prav na tem krogu se Slovenci že lahko pohvalijo z izjemnim dosežkom. V kategoriji mladincev je leta 1998 Matej Mugerli zasedel izjemno peto mesto. Njegov trener je bil takrat prav Andrej Cimprič, ki bi lahko bil tudi tokrat priča vidnejši uvrstitvi mladincev.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ