Mladinci med najboljšimi v Italiji

Mladinci med najboljšimi v Italiji
03.09.2023 AVTOR: DZ

Končala se je prestižna etapna dirka Giro della Lunigiana za mladince. Zelo uspešni so bili tudi Slovenci, po številnih preobratih pa je dirko dobil Leo Bisiaux.

Anže Ravbar, Jakob Omrzel, Jaka Marolt, Marcel Skok in Marcel Gladek so na štiridnevni dirki Giro della Lunigiana zastopali slovensko reprezentanco. Sicer niso uspeli slaviti etapne zmage, a vseskozi so bili zelo blizu. Prvi dan sta bili na sporedu dve etapi. Dopoldne je zmago slavil Belgijec Jarno Widar, Jakob Omrzel pa je bil 16. Zaostal je za sedem sekund.

Popoldne je spet zmagal Jarno Widar, medtem ko je bil Jakob Omrzel peti. Naslednji dan je zmagal Maxime Decomble. V prvi skupini, ki je štela devet kolesarjev je prišel tudi Jorgen Nordhagen, ki je prevzel vodstvo v skupnem seštevku. Jaka Marolt je bil 11., a je zaostal za 2:47, sekundo več je na 12. mestu zaostal Anže Ravbar. Ta je napredoval na deseto mesto v skupnem seštevku. Marolt je bil 11. po dveh dneh dirkanja. Tudi Nordhagen z Norvežani ni uspel obdržati majice naslednji dan.

Spet je v ospredju prišla manjša skupinica kolesarjev brez vodilnega v skupnem seštevku. Tokrat jih je bilo sedem in spet je bil zraven Jakob Omrzel. Zasedel je tretje mesto, potem ko se je zmage veselil Italijan Lorenzo Mottes. Vodstvo je prevzel član te ubežne skupine Leo Bisiaux. Ravbar je ostal 10., Omrzel pa je napredoval na 11. mesto v skupnem seštevku. Sledila je zadnja etapa. Pablo Lospitao iz Španije je zmagal, tokrat pa se je s tretjim mestom izkazal Jaka Marolt.

Boj velike skupine za šesto mesto je dobil Anže Ravbar. Še skupni seštevek. Leo Bisiaux je dirko dobil z 12. skundami prednosti pred Lorenzom Finnom in Lorenzom Mottesom. Anže Ravbar je bil deveti, Jakob Omrzel deseti, Jaka Marolt 16., Marcel Gladek 72. in Marcel Skok 73. Dirko so v preteklosti dobili številni šampioni. Leta 2016 Tadej Pogačar, štiri leta prej pa tudi Matej Mohorič.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ