Mladinci pred SP: Izpolniti lansko obljubo in osvojiti medaljo

Mladinci pred SP: Izpolniti lansko obljubo in osvojiti medaljo
07.10.2016 AVTOR: D. Z.
"Mi bomo startali iz lanskega leta, ko smo dali drzno napoved, a bili potem daleč od medalj," je priznal selektor mladincev Andrej Cimprič.

Mladinska reprezentanca za SP
Nik Čemažar (kronometer in cestna dirka)
Jaka Primožič (kronometer in cestna dirka)
Tadej Pogačar (cestna dirka)
Žiga Jerman (cestna dirka)
Martin Lavrič (cestna dirka)
Žiga Horvat (cestna dirka)

"Fantje povsod dirkajo na zmago "
Selektor mladinske izbrane vrste Andrej Cimprič ima letos vsekakor sladke skrbi. Ima izjemno reprezentanco, ki blesti že skozi celotno sezono. Nenazadnje so z evropskega prvenstva prinesli bronasto medaljo. Cimprič je tako prepričan, da lahko izpolnijo obljubo, ki so jo dali že pred lanskim svetovnim prvenstvom: “Mi bomo startali iz lanskega leta, ko smo dali drzno napoved, a bili potem daleč od medalje. Imamo kar nekaj dolga, čeprav smo ga med sezono že kar precej zmanjšali. Fantje so dirkali kot prerorjeni. V Pokalu narodov smo zelo visoko, četrti. Skorajda na vsaki dirki fantje dirkajo na zmago. 

Pripravljeni na različne scenarije
Tudi na dirkah, ki jim niso ravno pisane na kožo. Tudi v Dohi bo podobno: “Kar se tiče Dohe, nismo imeli možnosti, da bi se optimalno pripravili, saj se moraš tudi na vročino prilagoditi. Kaj bo, je neznanka, ampak gremo optimistični in motivirani. Zadnja dirka v veliki vročini je bila lani na 39 stopinjah v italiji. Kljub ravninski trasi je pri mladincih nemogoče napovedati, ali bo prišlo do skupinskega sprinta ali do ubežne skupine ali nekih posameznih akcij v zaključku. Pripravili se bomo na vse variante. ” Pripravljeni bodo morali biti tudi na močno konkurenco. Na evropskem prvenstvu sta prvi dve mesti zasedla Francoza. Prav zato bo Francija imela na voljo tudi enega kolesarja več.

Pri mladincih malokrat pride do sprinta glavnine
“Tudi Nizozemci in Belgijci so na takih progah dobri. Italijan bodo verjetno tudi zraven in tudi mi bomo v tej igri tam. Imamo ekipo z enim pravim sprinterjem. Ostali niso tako hitri, so pa dovolj dobri, da lahko odigrajo svoje vloge. ” Predvsem pa je med mladinci dirkanje vedno drugačno, kot potem v starejših kategorijah. Vsekakor bolj nepredvidljivo: “Pri mladincih tudi na ravninskih dirkah malokrat pride do pravega sprinta glavnine. Imamo kolesarje, kot so Horvat, Čemažar in Primožič, ki se lahko pridružijo ubežni skupini in so potem lahko zelo hitri. Tu je še Pogačar. Ekipo bomo razdelili tako, da bomo dali možnost sprinterju Žigi Jermanu, obenem pa bomo imeli pokrite pobege. 

"Naši se vseskozi vozijo v ospredju "
Cimprič je lahko optimističen. Tudi večkrat omenjena krožišča na zaključnih krogih ga ne skrbijo, pa čeprav bi lahko zaradi njih prišlo do številnih padcev: “Če ste kdaj spremljali naše dirke, potem ste videli, da se naši vseskozi vozijo v ospredju. Nismo pa trenirali vlaka, saj take priložnosti na dirkah nimamo. V zadnjih dneh na treningih tega tudi nismo počeli, vendar sem vseeno optimističen. ” In, kaj je povedal glavni adut za sprint Žiga Jerman? “V glavi imamo zmago. Ekipa je dobra. Še nekoliko sreče potrebujemo, pa nam bo nekaj že uspelo doseči. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ