Mladinci ugnali Italijane, mlajši člani v Rimu

Mladinci ugnali Italijane, mlajši člani v Rimu
27.04.2012 AVTOR: D. Z.
Za mladinci je prestižna dirka Coppa Montes, ki jo je dobil kolesar moštva KD Radenska Matic Šafarič. Gašper Katrašnik je bil deseti.
Coppa Montes Šafariču
Coppa Montes je za mladince ena izmed zelo priznanih dirk, ki poteka tudi v naši bližini. Tokrat je bila na sporedu že 58. izvedba te preizkušnje. Tokrat je bilo prijavljenih 140 kolesarjev, na startu 103 kilometre dolge dirke pa se jih je pojavilo 20 manj. Do odločilne poteze je prišlo v spustu s kategoriziranega vzpona na San Michele. Tam sta se v ospredju znašla dva kolesarja. Domačin, sicer član moštva Rinascita Sacilese Ormelle Lorenzo Tarbucco, in kolesar moštva KD Radenska Matic Šafarič.

Prednost pred zasledovalci sta uspela zadržati tudi na zadnjem težjem vzponu na San Martino. Sledil je še spust in razgiban teren vse do cilja v kraju Monfalcone. V samem zaključku pa je bil Katrašnik prepričljivo boljši od italijanskega konkurenta. Tako se je po skoraj dveh urah in pol dirkanja lahko veselil prepričljive zmage. Trabucco je bil drugi, prvi zasledovalci pa so se z zaostankom 24 sekund v sprintu udarili za tretje mesto. To je pripadlo Andrei Carolu. Deseto mesto je z istim zaostankom osvojil še Gašper Katrašnik. Do cilja je prišlo zgolj 50 kolesarjev.

Liberazione povsem italijanski
Ravno tako napadalni, a na žalost manj uspešni so bili tudi kolesarji slovenske reprezentance do 23 let. Ti so nastopili na prestižni enodnevni kolesarski dirki v Rimu GP Liberazione. Gre za dirko, ki je pretežno ravninska, vendar jo številni krogi in zavoji, obenem pa vedno ogromno število skokov poskrbi, da zmagovalca redko odloča ciljni sprint večje skupine kolesarjev. Na startu je bilo več kot 180 kolesarjev, dirka pa je bila dolga nekaj manj kot 140 kilometrov oziroma kar 23 krogov. Večji del prve dirke je v ospredju preživela skupina šestih kolesarjev, v kateri je bil tudi Klemen Štimulak.

A to skupino je glavnina ujela. Dobrih 30 kilometrov pred ciljem pa se je v ospredju znašla skupina petih kolesarjev. V zaključku so v ospredju ostali trije, ki so med sabo tudi obračunali za zmago. Ta je pripadla Enricu Barbinu. Andrea Fedo je bil drugi, tretji pa Davide Vilella. Glavnina je zaostala za sedem sekund, sprint za četrto mesto pa je dobil Kristian Sbaragli. Italijani so se veselili osvojitve prvih šestih mest, med desetrico pa jih je bilo kar osem. Izmed Slovencev je bil še najboljši Robert Jenko, ki je zasedel 36. mesto. Klemen Štimulak je dirko končal na 64. mestu, zmagovalec izpre dveh let Jan Tratnik pa je bil še tri mesta slabši.

foto: sirotti
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ