Mladinci v Belgiji uspešno začeli sezono, v Italiji dirka odpovedana

Mladinci v Belgiji uspešno začeli sezono, v Italiji dirka odpovedana
21.03.2016 AVTOR: Matej Zalar
Mladinska reprezentanca Slovenije je v Belgiji na dirki Guido Reybrouck Classic začela sezono. Žiga Jerman je osvojil odlično 8. mesto.

Dirka v Belgiji je bila za večino mladincev šele prva v letošnji sezoni. Barve slovenske reprezentance so na dirki Guido Reybrouck Classic branili Žiga Jerman, Tadej Pogačar, Nik Čemažar, Jaka Primožič, Žiga Horvat in Aljaž Jarc. 

Klasika po tlakovanih in makadamskih odsekih je bila dolga 127 kilometrov, zahteven teren pa je poskrbel za precejšnjo selekcijo. Na koncu se je v šprintu ubežne dvojice zmage veselil Jasper Philipsen, ki je bil boljši od Britanca Ethana Hayterja. Šprint glavnine za tretje mesto je pripadel Belgijcu Trystanu Fivu, z uvrstitvijo v deseterico pa se je izkazal tudi Žiga Jerman. Končal je na 8. mestu. Tadej Pogačar je z enakim zaostankom končal na 23. mestu, Nik Čemažar, ki je poizkušal tudi s samostojnim napadom, pa na 50. Aljaž Jarc je na 57. mestu zaostal dobri dve minuti, Žiga Horvat in Jaka Primožič pa sta odstopila. Reprezentanti ostajajo v Belgiji, saj jih konec tedna čaka še dirka Gent Wevelgem.

Slabše novice pa prihajajo iz Italije, kjer je bila na sporedu dirka Circuto di Orsago, namenjena starejšim mladincem. Najprej je bila zaradi hudega padca dirka prekinjena, v nadaljevanju pa jo je v enem izmed padcel huje skupil kolesar Adrie Mobil Mitja Zupančič, kateremu želimo čimprejšnje okrevanje. Dirko so nato zaradi pomanjkanja reševalnih vozil odpovedali.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ