Mladinci: "Tisto najbolj pomembno nam je ušlo."

Mladinci: "Tisto najbolj pomembno nam je ušlo."
14.10.2016 AVTOR: D. Z.
Peto, šesto in osmo mesto. Izjemen ekipni uspeh mladincev na SP. Pravijo pa: "Ni se nam izšlo."

O poteku in razpletu mladinske dirke na SP v Katarju smo že pisali. Mladincem je uspel izjemen podvig. Kar trije so bili v ubežni skupini 20 kolesarjev in na koncu so se trije uvrstili med prvo osmerico. Izjemen uspeh, torej. A vseeno grenak priokus. Medalja je bila vsekakor dosegljiva. V zaključku so se borili Žiga Horvat, Žiga Jerman in Jaka Primožič.

“Celo dirko smo zares opravili z odliko. Bilo je izjemno zahtevno. Na koncu pa nam je spodletelo pri organizaciji vlaka. Delali smo za Jermana, toda enostavno smo v nekaj trenutkih vse poslali v zrak. Bili smo trije med deset, kar je izjemen uspeh, ampak tisto najbolj pomembno nam je ušlo. Sem pa prepričan, da ta letnik še ni rekel zadnje, ” je za spletno stran Kolesarske zveze Slovenije povedal Prekmurec Žiga Horvat, sicer član Tropovcev.

Torej ekipe, iz katere prihaja tudi Simon Špilak. Horvat, ki bo v naslednji sezoni član Adrie Mobila je na koncu zasedel tudi peto mesto, bil je mesto boljši kot Jerman. Ta je za KZS povedal: “Moštveno smo res dobro delovali, ob tem spodrsljaju ob koncu pa je seveda veliko pelina. Dogovor je bil po mojem popoln, ampak ni se nam izšlo. Taktika je bila, da držimo skupino skupaj, da se bo odločalo v sprintu. Ko je odšla skupina naprej, smo bili znova povsem zraven. Danca sta bila res močna in sta naredila selekcijo. Zmagovalec žal ni veliko menjal v skupini in to je tudi izkoristil, ko je bilo to najbolj pomembno. ” Pet od teh šestih mladincev bo kariero nadaljevalo med mlajšimi člani, v tej kategoriji pa ostaja samo Nik Čemažar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ