Mladinska svetovna prvaka kljub nesrečnim okoliščinam do naslovov

Mladinska svetovna prvaka kljub nesrečnim okoliščinam do naslovov
23.09.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

SP se nadaljuje s posamičnimi vožnjami na čas. Danes mladinke in mladinci. Tako pri ženskah kot pri moških sta se kasnejša svetovna prvaka soočala s težavami na progi. Jančičeva 24.

Svetovno prvenstvo v Yorkshiru se nadaljuje. Danes je čas za vožnje na čas najmlajših na prvenstvu. Torej mladincev in mladink. Mladinke so se z vsega 13,7 km dolgo progo soočile že dopoldne. Prevoziti so morale en krog s startom in ciljem v Harrogatu. Gre za krog, ki ga bodo kolesarji in kolesarke vozili tudi na cestnih preizkušnjah. Zanimivo je bilo že pri dekletih. Rusinja Aigul Gareeva je bila nadvse hitro na poti.

Prepričljivo najhitrejša. Potem pa je v zadnjem ovinku šla naravnost. Morala je obrniti, se vrniti na progo in dokončati dirko. Kljub težavam je bila na koncu najhitrejša. Čas 22:16, povprečna hitrost pa 36,916 km/h. Druga Shirin Van Anrooij je za njo zaostala za štiri sekunde, tretja Elynor Backstedt. Nastopilo je 50 tekmovalk. Tudi dve Slovenki. Nika Jančič je bila 24. Zaostala je za 1:34. Ana Ahačič pa je z zaostankom 3:52 zasedla 49. mesto. Mladinci so še na progi.

Popoldne so se na 27,6 km dolgi progi pomerili še mladinci. Če je imela mladinska svetovna prvakinja težave tik ob koncu, pa jih je imel mladinski prvak že takoj po startu. Italijan Antonio Tiberi je imel kmalu po startu - že v prvem ovinku, kjer je čakal spremljevalni avtomobil italijanske reprezentance - težave s kolesom. Gonilka je odpovedala. Italijan pa je ostal miren. Počakal je na rezervno kolo in nadaljeval v izjemnem ritmu. Na koncu je progo premagal s časom 38:28. Povprečna hitrost pa 43,05 km/h.

Italijan si je kljub težavam privozil osem sekund prednosti pred prvim zasledovalcem. To je bil Nizozemec Enzo Leijnse. Tretji Marco Brenner iz Nemčije je zaostal za 13 sekund. Najboljši Slovenec je bil Boštjan Murn, ki je z zaostankom 2:59 zasedel 32. mesto. Gal Glivar je bil 37. Zaostal je za 3:20.

Značke: Svetovno prvenstvo
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ