Mlajši člani brez Mohoriča in Polanca branijo naslov svetovnega prvaka

Mlajši člani brez Mohoriča in Polanca branijo naslov svetovnega prvaka
18.09.2014 AVTOR: D. Z.
Martin Hvastija ni več selektor članske vrste, je pa tisti, ki dobro pozna proge svetovnega prvenstva v Ponferradi, in bo tam vodil mlajše člane.

Zaradi pravil ne bo Polanca in Mohoriča
Martin Hvastija tokrat ne bo mogel računati na svetovnega prvaka Mateja Mohoriča. Niti na Jana Polanca. Pa čeprav bi oba še lahko nastopala med mlajšimi člani. A sta člana World Tour ekip in po pravilih UCI na svetovnih prvenstvih ne smeta več nastopati med člani do 23 let.

Zato pa je Hvastija v reprezentanco uvrstil naslednje kolesarje: Gašper Katrašnik, Rok Korošec, Luka Kovačič, Domen Novak, Luka Pibernik in David Per. »V povprečju imamo zagotovo najmlajšo ekipo. Jasno bi si želel še oba kolesarja, ki po letniku sodita v to kategorijo, a sta zdaj že med elito. Tako bomo tudi s temi kolesarji poskušali dosči maksimum, « je pojasnil Hvastija, ki tako lahko računa na pet kolesarjev.

David Per v vožnji na čas
Tokrat fantje v Pokalu narodov niso nastopali dovolj uspešno, da bi si priborili dodatno mesto. »David Per je edini specialist za kronometer in bo zato edini na startu. Glede na to, da je prvo leto v tej konkurenci in na evropskem prvenstvu ni blestel, ga rezultatsko ne obremenjujemo. Priačkujemo, da bo dal vse od sebe in da bo med trideseterico. Če je pridno treniral, potem je to realen domet, « je pojasnil Hvastija.

Kaj pa ekipa za cestno dirko? »Luka Pibernik bo prvi mož ekipe. Ob njem bo Domen Novak, ki lahko preseneti. Tudi Rok Korošec in Gašer Katrašnik, ki je zmaga dirko po Vojvodini. Ta sicer ni bila kategorizirana, a konkurenca ni bila lahka. Tu bo še Luka Kovačič. «

Luka Pibernik glavni adut
A največ upov polaga prav na Pibernika. Ko je bil med najmlajšimi v kategoriji do 23 let, je zasedel peto mesto, lani so ga ustavile zdravstvene težave, a je nastop mlajših članov z naslovom prvaka rešil Matej Mohorič. Zdaj je Pibernik pravi kapetan, pa čeprav letos ne blesti.

»Trasa je Luki pisana na kožo. Rezultatsko ga ne bomo obremenjevali, ker ima za sabo slabo sezono. Upajmo, da se sreča obrne. Poskušam pa biti realen. Čeprav sanjam na najboljše, si želim, da bi bili trije naši kolesarji med prvimi tridesetimi. To je cilj, ki ga moramo doseči. Jasno pa je, da želimo še kaj več. «

Zanje bomo pesti stiskali v ponedeljek, 22. septembra, ko bo na sporedu 36 km dolg kronometer. V petek pa bo na sporedu še 182 km dolga cestna dirka. O tem, kakšne so proge, pa v naslednjih dneh.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ