Mlajši člani drveli več kot 53 km/h za osmi čas

Mlajši člani drveli več kot 53 km/h za osmi čas
20.08.2018 AVTOR: DZ, foto: Kolesarska zveza Slovenije

Ekipna vožnja na čas na dirki Tour de l’Avenir. Slovenska reprezentanca je zasedla odlično osmo mesto. Zmagali Danci.

Na dirki Tour de l’Avenir, na kateri letos kot vodilna reprezentanca v Pokalu narodov nastopa tudi Slovenija je za kolesarji ekipna vožnja na čas. Dirka je namenjena mlajšim članov in velja za najprestižnejšo etapno preizkušnjo v tej kategoriji. Na njej so v preteklosti zmagovali številni zdaj zvezdniki svetovnega kolesarstva. Za kolesarji je že četrta etapa. Ta je bila prav posebna, saj so morali kolesarji premagati dobrih 20 kilometrov dolgo ekipno vožnjo na čas s startom in ciljem v Orleansu.

Trasa je bila ravninska, tako da so bile povprečne hitrosti zelo visoke. Najhitreje so s progo opravilia Danci, ki so drveli s povprečno hitrostjo 54,636 km/h. Njihov čas pa 22:11. Sledili so Belgijci z zaostankom 13 sekund. Razlike do ostalih reprezentanc pa so bile manjše. Norvežani so izgubili 16 sekund, Nizozemci 19, Italijani 22. Šesti so bili Američani, sedmi Francozi in osmi že Slovenci v postavi Tadej Pogačar, Jaka Primožič, Nik Čemažar, Žiga Jerman, Žiga Horvat in Izidor Penko.

Njhova povprečna hitrost je znašala 53,353 km/h, za zmagovalci pa so zaostali za vsega 32 sekund. Zanimivo. 1:39 so izgubili Kolumbijci, ki z Ivanom Soso veljajo za prve favorite za končno zmago. “Bilo je v redu, čas je kar dober, čeprav smo nekaj zaostali, smo nekaterim konkurentom tudi odvzeli nekaj sekund, ki nam bodo v hribih prišle zelo prav. Najbolj pomembno pa je, da se noge dobro vrtijo, proti Kolumbijcem, ki bodo najbolj nevarni v hribih, smo pridobili dobro minuto,” je za uradno spletno stran Kolesarske zveze Slovenije dejal Tadej Pogačar.

V skupnem seštevku vodi Norvežan Hakon Aalrust pred Alanom Rioujem. Oba sta si prednost privozila po zaslugi uspešnega pobega v drugi etapi. Tretji Andreas Stokbro tako za vodilnim zaostaja že za 1:54. Tadej Pogačar ima na 27. mestu 2:31 zaostanka. Z istim zaostankom je Jaka Primožič na 28. mestu. Izidor Penko je 112., Žiga Jerman 116., Žiga Horvat 123., Nik Čemažar pa 141. Po dveh ravninskih preizkušnjah najtežje etape kolesarje čakajo konec tedna v Alpah.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ