Mlajši člani: Presenetiti največje

Mlajši člani: Presenetiti največje
22.09.2017 AVTOR: D. Z.
Danes bodo na SP na svoj račun prišlo mlajši člani. Selektor Martin Hvastija bo lahko računal na peterico, ki upa da bo lahko presenetila favorite.

V Pokalu narodov je za mlajšimi člani slabša sezona, tako da niso osvojili niti dovolj točk, da bi se reprezentanca uvrstila na znameniti Tour de l'Avenir. Zato so v zadnjem obdobju ogromno časa preživeli na skupnih pripravah na Pokljuki. Martin Hvastija pa je za nastop na svetovnem prvenstvu izbral naslednjih pet kolesarjev: Žiga Jerman, Tadej Pogačar, Gašper Katrašnik, Matic Grošelj in Izidor Penko. Kaj pa fantje pred dirko pravijo?

Žiga Jerman
Proga je za nas res dobra. Pisana nam je kar na kožo. Mislim, da se lahko borimo za visoka mesta. Na evropskem prvenstvu je bila proga tudi zame malce prelahka, saj je bila čista ravnina. Ta proga tukaj pa ni ravninska, ni pa niti tako zelo težka, da ne bi mogel priti čez klanec. Nimamo se kaj bati, saj smo tudi na prejšnjih dirkah dokazali, da se lahko borimo za najboljša mesta. Mislim, da smo se dobro pripravili in lahko optimistično gledamo naprej.

Tadej Pogačar
Mislim, da smo dobro natrenirali, da smo vsi v dobri formi, da bomo na dirki lahko pokazali svoj maksimum. Trasa ni ravno najtežja, niti ne povsem ravna. Bo zelo težko, bodo pa tudi priložnosti za malce počasnejše kolesarje. V primeru slabega vremena pričakujem, da se bo skupina razdelila na več delov, tako da bo dirka zelo selektivna. Če ne bo dežja, pa lahko pride do sprinta večje skupine. Glede na sezono imamo lahko višja pričakovanja kot bi jih imeli.

Gašper Katrašnik
To je moja zadnja dirka do 23 let. Svetovno prvenstvo je. Zaradi tega ne čutim nekega dodatnega pritiska. Pač, na vsakem svetovnem prvenstvu si želim dobro nastopiti. Upam, da mi to uspe. Trasa je zelo ragibana, niti delčka proge ni ravnega. Vzpon pa tudi ni preveč strm. Tam bo tudi najboljši kolesar težko naredil razliko večjo od 15 sekund. Za sprinterje pa je trasa lahko zelo selektivna. Pričakujem sprint manjše skupine. Priprave smo naredili zelo dobre. Skupaj smo bili na Pokljuki. Sicer je sezona že zelo dolga, vendar pa smo dobro pripravljeni. Odvisno bo, kako velika bo ta skupina.

Izidor Penko
Nisem bil tako utrujen, kot sem pričakoval. Opravil sem še en daljši trening, bomo videli, kako bo na dirki. Glede na traso bi lahko bil sprint manjše skupine ali kakšen pobeg. Rekel bi, da smo konkurečni. Ne tistim največjim nacijam, smo pa definitivno v nekem krogu ekip, ki lahko preseneti.

Matic Grošelj
Mislim, da smo kot ekipa zelo dobri. Vsi smo bili na pripravah, smo dobro trenirali in lahko posežemo po dobrem rezultatu. Če bo sprint, bomo dirkali na Jermana, če ne pa na Pogčaraja. Trasa je zahtevnejša kot evropsko prvenstvo, mislim da nam je bolj pisana na kožo, in mislim da ne bo prišlo do sprinta.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ