Mlajši mladinci v enem dnevu do dveh zmag

Mlajši mladinci v enem dnevu do dveh zmag
08.05.2016 AVTOR: D. Z.
Mlajši mladinci in mladinci nadaljujejo z izjemnimi predstavami na Češkem. Več v nadaljevanju.

MLADINCI
Starejši mladinci so zelo uspešni na dirki Miru, ki spada med dirke za Pokal narodov. Po včerajšnji zmagi Tadeja Pogačarja, se je danes izkazal Jaka Primožič. Sicer pa je bila tokrat na sporedu že tretja etapa. Ta je bila dolga sto kilometrov. Teplice so gostile start, cilj pa je bil v Altenbergu. Na koncu so morali kolesarji premagati tudi dva zahtevnejša vzpona in prav tam je prišlo do največjih razlik. Jevgenij Kazanov se je veselil zmage. Drugi je bil Vadim Pronskij. Odličen tretji pa Jaka Primožič, ki je zaostal za 13 sekund. Primožič je tretji tudi v skupnem seštevku. Vodi Američan Christopher Blevins, ki ima 24 sekund prednosti pred Kazanovim in 33 pred Primožičem in Pronskijem.

MLAJŠI MLADINCI

Mlajši mladinci pa so odlični na etapni dirki GP Matoušek. Tudi danes so imeli dve preizkušnji. Dopoldne so odpeljali 23 km dolgo krožno in zelo razgibano dirko v Opatovicah. Po odličnem sodelovanju celotne reprezentance, ki je sestavila najboljši vlak, se je zmage veselil Jan Bevc. Sedmi je bil Aljaž Omrzel. Bevc se je povzpel na drugo mesto v skupnem seštevku, Skok je bil sedmi, Omrzel pa osmi. Popoldne pa je bila na sporedu še 80 kilometrov dolga kraljevska preizkušnja s štirimi gorskimi cilji. In spet so prevladovali slovenski kolesarji.

Na drugem vzponu se je izoblikovala peterica ubežnikov, med katerimi je bil tudi Skok. Ta skupinica si je sicer privozila že več kot dve minuti prednosti, vendar pa jih je prva zasledovalna skupina ujela pred zadnjim vzponom. Ta klanec je v ospredju skupaj začelo samo še 21 kolesarjev. Napadel je Čeh Vaček, a Skok in Omrzel sta ga uspela ujeti. Na koncu se je za zmago udarila skupina 12 kolesarjev. Aljaž Omrzel pa je ta sprint dobil. Slovak Blaško je bil drugi, tretji pa še en Slovenec Anže Skok. Aljaž Omrzel je v skupnem seštevku tretji in za vodilnim Vačkom zaostaja za 1:06. Pred kolesarji je še 16 km dolg kronometer.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ