Množični padec in vrnitev Kristoffa

Množični padec in vrnitev Kristoffa
09.02.2016 AVTOR: D. Z.
Drugo etapo na dirki po Katarju je zaznamoval množični padec v zaključku. Etapo je po fotofinišu dobil Alexander Kristoff.

Mark Cavendish ujet v ozadju
Za kolesarji na dirki ekstra kategorije po Katarju je druga etapa. Ta je potekala v Dohi, dolga pa je bila 135 kilometrov. Šlo je za traso, ki je delno potekala tudi po trasi letošnjega svetovnega prvenstva, ki bo oktobra v Katarju. Zadnji štirje krogi so potekali prav po istih cestah.

Najprej se je v ospredju znašla skupina štirih ubežnikov, ki so jo sestavljali Lieuwe Westra (Astana), Preben Van Hecke (Topsport Vlaanderen), Gediminas Bagdonas (AG2R-La Mondiale) in Brian Van Goethem (Roompot). Tudi glavnina je razpadla na dva dela in v ozadju se je ujel vodilni v skupnem seštevku Mark Cavendish.

Povprečna hitrost spet višja od 50 km/h
Največja skupina je ujela ubežnike in Alexander Kristoff pa je dobil leteči cilj po 38 kilometrih dirkanja. V ospredju so oster ritem narekovali člani moštev Katjuša in Bora Argon 18. Cavendisheva skupina je to skupino s težavo ujela šele ob vstopu v zaključne štiri kroge.

Povprečna hitrost je znašala več kot 50 km/h. Kljub temu je prišlo do številnih napadov, vendar pa so se pri narekovanju ritma organizirali tako kolesarji Katjuše kot moštva Dimension Data. Vseskozi je stvari oteževal tudi veter, zadnji, ki je poskusil s pobegom pa je bil Gatis Smukulis. V zadnjem kilometru pa je prišlo do množičnega padca.

Fotofiniš odločal
Le malokdo se mu je lahko izognil in ostal v igri za zmago. Tokrat je Alexander Kristoff prvi začel sprint in zdelo se je, da je to bilo prezgodaj. A Norvežan je vztrajal in mimo njega iz zavetrja ni mogel niti Mark Cavendish. Na koncu smo morali počakati na fotofiniš za razglasitev zmagovalca, saj se je Cavendish že povsem približal.

A zmago je lahko slavil Kristoff. Joy Jans je bil tretji. Luka Pibernik je bil 20., Marko Kump pa 40. V skupnem seštevku je Cavendish ohranil vodstvo. Ima pet sekund naskoka pred Kristoffom in 14 pred Sacho Modolom. V igri za zmago ostaja 16 kolesarjev. Jutri bo na sporedu 11 km dolg kronometer. Ta bo morda že odločil zmagovalca letošnje dirke.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ