Močna Astana za zmago Bilbaa

Močna Astana za zmago Bilbaa
16.04.2018 AVTOR: D. Z.
Prvo etapo na dirki Tour of the Alps je dobil Pello Bilbao, Astana na prvih dveh mestih. Froome deset sekund za zmagovalcem.

Začela se je dirka ekstra kategorije Tour of the Alps. Na dirki nastopajo nekateri zvezdniki, tudi najboljši kolesar na tritedenskih dirkah v zadnjih letih Christopher Froome.

Mnogi se prav na tej dirki, ki zaradi številnih vzponov slovi kot zelo zahtevna želijo pripraviti na dirko po Italiji. Med njimi so tudi Froome, Aru in Lopez. Že v prvi etapi do Folgarie smo videli zanimivo dirkanje, predvsem pa nadvse napete zadnje kilometra 135 kilometrov dolge preizkušnje. Kolesarji so morali premagati vzpon tretje in pred koncem vzpon druge kategorije na Serrado.

Vrh tega so dosegli po 128 kilometrih. Sledil je krajši spust in dva kratka vzpona pred ciljem. Prvi del etape so zaznamovali ubežniki. Ubežno skupino so sestavljali Aleksejs Saramotins (Bora-Hansgrohe), Natnael Berhane (Dimension Data), Aleksej Ribalkin (Gazprom), Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermec), Matthias Krizek (Team Felbermayr Simplon Wels), Pascal Eenkhoorn (LottoNL-Jumbo), Joan Bou (Nippo-Vini Fantini-Europa Ovini) Marco Friedrich (Tirol Cycling Team) in Alex Turrin (Wilier Triestina-Selle Italia).

Pred začetkom zadnjega, prej omenjenega 19 km dolgega vzpona na Serrado pa so imeli vsega dobri dve minuti prednosti. Na klancu so veliko dela opravili člani moštva Groupama FDJ, ki so pripravljali teren za Thibauta Pinota. Ko so bili ubežniki po šestih kilometrih ujeti, je napadel Sebastien Reichenbach. Ko je poskusil še Thibaut Pinot, se je odzval tudi Chris Froome. Sledil je poskus Aruja in potem pravi napad Froomov napad.

Na spustu je prišlo do sprememb. V prvi skupini je bilo kar pet Astaninih kolesarjev. Vse skupaj je pet kilometrovp pred ciljem izkoristil Pello Bilbao, ki je prišel do zaslužene zmage. Šest sekund za njim je drugo mesto zasedel njegov klubski kolega Luis Leon Sanchez, tretji je bil Ivan Ramiro Sosa. Skupina Froome, Pozzovivo, Bennett, Ciccone, Hermans je zaostala za deset sekund. Dodatne štiri sta izgubila Lopez in Aru.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ