Modela Record in Laser sta Gaernejev adut v vstopnem razredu kolesarskih čevljev

Modela Record in Laser sta Gaernejev adut v vstopnem razredu kolesarskih čevljev
12.04.2016 AVTOR: Matej Zalar
Italijanski proizvajalec Gaerne je predstavil novosti za letošnjo sezono: modela Record in Laser, ki se uvrščata na dno cenovne lestvice njihovih produktov.

Tokrat pri novostih nismo bili priča novim razkritjem pri najboljših modelih, ki jih proizvajalec ponuja. Gaerne se je namesto tega raje odločil, da osveži ponudbo v vstopnem razredu cestnih in gorskih kolesarskih čevljev in tako predstavil cestni model Record in model Laser za gorske kolesarje.

Oba modela sta narejena po istem kopitu, razlikujeta se le v podplatu. Zgornji del je narejen iz kombinacije mikrovlaken in mrežice pri strani, ki je "kriva " za nekoliko lažjo končno težo kolesa in predvsem za boljše dihanje stopala med vožnjo. Jezik je z notranje strani prevlečen z mehko peno, ki preprečuje otiščance, opora za peto je, tako kot pri dražjih modelih, narejena iz posebne plastike, ki tudi po dolgem času uporabe ohrani svojo osnovno obliko. Zapenjajo se enostavno, s tremi velcro paščki, ki so glavni krivec za zelo ugodno ceno čevlja, saj bolj moderni in natančni sistemi zapenjanja ceno dvigujejo v višave.

Modela za gorsko in cestno kolesarstvo se razlikujeta pri podplatu. Record ima podplat, poimenovan EPS Light Evolution, izdelan iz najlonskih vlakenj. Ker so prepletena zelo natančno, je podplat zelo tog, a še vedno izjemno tanek, zaradi česar se zmanjša razlika med stopalom in pedalom in poveča prenos moči pri pritiskanju na pedala. 

Gorski model pa se imenuje MTB 2Density Sole. Za boljšo vzdržljivost je narejen iz kombinacije najlonskih in steklenih vlaken, prednji del pa lahko prilagajamo glede na potrebe terena, po katerem kolesarimo. 

Oba modela bosta v prosti prodaji dostopna za 99,90 evra, cestni model Record pa je na voljo tudi v širši različici za ljudi, ki imajo široko nogo in visok nart. S čevlji za slabih 100 evrov je tudi Gaerne postal konkurenčen v vstopnem razredu kolesarske opreme. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ