Modra zamenjala rumeno, Shimano zamenjal Mavic

Modra zamenjala rumeno, Shimano zamenjal Mavic
19.03.2021 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Mavic je bil že kar stalnica na največjih dirkah. Kot nevtralno vozilo. Zdaj pa bo to vlogo tudi tudi na dirkah, ki jih organizira agencija ASO prevzel Shimano.

Mavic je bil vseskozi prisoten v kolesarstvu. Spominjamo se ga predvsem po vlogi nevtralnega vozila na različnih dirkah, v zadnjem času predsvem dirkah, ki jih organizira ASO. Pravzaprav gre v zadnjih letih bolj za oglaševalski učinek, kdaj pa je tudi prišlo že do težav zaradi nekompatibilnosti komponent.

Se še spomnite teka Chrisa Frooma na vzponu proti Mont Ventouxu na dirki po Franciji? Pri Mavicu je prišlo do spremembe lastništva in tudi nekaterih sprememb. Govora o tem, da ne bodo več prisotni na dirki po Franciji pa ni bilo, saj bi moral Mavic ostati vsaj do konca sezone 2022. Shimano, ki praznuje stoto obletnico pa bo zdaj prevzel Mavicovo mesto tudi na dirki po Franciji.



V zadnjih letih se je Shimano v tej vlogi že pojavljal na velikih dirkah, kot so dirka po Flandriji, Amstel Gold Race, Vuelta a Espana, svetovno prvenstvo in dirka po Italiji. Zdaj pa so predstavniki japonskega podjetja podpisali pogodbo z agencijo ASO, ki je zadolžena za organizacijo številnih pomembnih dirk, tudi za najpomembnejšo med vsemi - dirko po Franciji.

Torej, Shimano bo zdaj prisoten na dirkah, kot so dirka po Franciji, dirka po Španiji, Pariz-Nica, Criterium du Dauphine, Pariz-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege in Valonska puščica. Poleg tega pa še na številnih nižjekategoriziranih dirkah in na nekaterih ženskih dirkah. Torej, ob morebitnih težavah med samo dirko, ko klubskega avtomobila ni zraven, bodo kolesarji lahko zdaj prosili za pomoč Shimanovo vozilo.

"Po sto letih obstoja se veselimo novega poglavja na naši športni poti," je dejal predstavnik Shimana Taizo Shimano: "Ponosni smo, da lahko zdaj razkrijemo naše partnerstvo z agencijo ASO, in da bomo na dirkah prisotni z nevtralnimi vozili." Svoje je dodal tudi predstavnik ASO Yann Le Moenner: "Zadovoljni smo, da smo lahko podaljšali partnerstvo s tako inovativnim podjetjem, kot je Shimano. S tem izpolnjujemo našo zavezo, da na dirkah kolesarjem ponujamo vrhunsko pomoč." Prva taka dirka, ko se bo videlo novo partnerstvo bo Pariz-Nica.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ