Mohorič blizu stopničk v Quebecu

Mohorič blizu stopničk v Quebecu
09.09.2023 AVTOR: N. Gr., foto: GP Quebec

VN Quebeca, prvi od dveh kanadskih klasik svetovne serije, se je pričakovano razpletla s težkim ciljnim šprintom navkreber, v katerem je Matej Mohorič zasedel 5. mesto, slavil pa Arnaud de Lie.

Dirka v Quebecu, edinemu kanadskemu mestu, ki še ima obzidje, je potekala po pričakovanih notah. Je lažja od dirke v Montrealu, ponavadi pa odloča zadnji krog s strmim vzponom 4 kilometre pred ciljem. Lani je na tem vzponu napadel Benoit Cosnefroy in zdržal do cilja, tudi letos je imel identični načrt.

AG2R je "Harryja Potterja" pripeljal na drugem položaju pod vzpon, po leadoutu je Cosnefroy potegnil, v trenutku napada pa je bil tik za njim Matej Mohorič. Takrat se Mohorič ni odločil, da gre za Francozom, raje je počakal, da so ga druge ekipe ujele in se preizkusil v ciljnem šprintu. Tega je začel preveč v ozadju in čeprav se je dobro prebijal v ospredje, mu je zmanjkalo moči, da bi skočil na zmagovalni oder.

Dobro je kazalo Corbynu Strongu, a le dokler ni iz ozadja prišel Arnaud de Lie. Belgijec je silovito pritiskal na pedala in se veselil prve zmage v svetovni seriji v karieri.

"Danes smo pričakovali, da bo odločal ciljni šprint, zato sem počakal na šprint in se preizkusil v njem. Mogoče sem malo preveč taktiziral, želel sem počakati v glavnini in ne tvegati, dobro mi je šlo v šprintu, žal pa je malo zmanjkalo za stopničke. Po dolgi sezoni se mi že pozna utrujenost, a sem se vseeno počutil dobro in upam, da bom podobno razpoložen tudi v Montrealu," je po petem mestu povedal Mohorič.

Drugi del kanadskega dvojčka bo na sporedu v nedeljo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ