Mohorič in Mezgec z najboljšimii, Tadej Pogačar zdaj 2.

Mohorič in Mezgec z najboljšimii, Tadej Pogačar zdaj 2.
07.02.2020 AVTOR: DZ

Za kolesarji na dirki po Valenciji je tretja etapa. V sprintu jo je dobil Dylan Groenewegen. Matej Mohorič 3., Luka Meygec 6. Tadej Pogačar je zdaj drugi, z istim časom kot vodilni Jack Haig.

Na dirki po Valenciji je za kolesarji tretja etapa, ki je bila pisana na kožo sprinterjem. Orihuela je gostila start, cilj pa Torrevieja. Dolga je bila 175 kilometrov. Zahtevnejših vzponov ni bilo. Le klanec druge kategorije na Hondon de los Frailes po dobrih stotih kilometrih dirkanja.

Govorimo o 3 km dolgem klancu z 8,3-odstotnim povprečnim naklonom. Tadej Pogačar je po izjemno odpeljanem zaključku včerajšnje etape branil vodstvo v skupnem seštevku. Po pričakovanjih med etapo ni prišlo do pretresljivih situacij in sprinterske ekipe.

Sledil je dolg sprint, v katerem so bili sprinterji nadvse izenačeni. Ob ograji je zgodaj začel Luka Mezgec, a iz ozadja so prišli drugi. Najhitrejši je bil, tako kot v prvi etapi, Dylan Groenewegen. Drugo mesto je zasedel Fabio Jakobsen, do tretjega mesta pa je prišel Matej Mohorič. Luka Mezgec je zasedel šesto mesto.

V skupnem seštevku je zaradi boljše uvrstitve v današnji etapi prišlo do spremembe. Tadej Pogačar je sicer izgubil majico vodilnega v skupnem seštevku, a na dirki ni odbitnih sekund. Tako jo je prevzel Jack Haig. Isti čas pa ima kar sedem kolesarjev. Osmi Matej Mohorič zaostaja za dve sekundi, deveti Jan Polanc pa za pet sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ