Mohorič na stavnicah drugi favorit za današnjo zmago

Mohorič na stavnicah drugi favorit za današnjo zmago
13.07.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Tdf, Bet365

Današnjo 12. etapo dirke po Franciji že nekaj časa omenjamo kot morda najboljšo priložnost za Mateja Mohoriča na tem Touru. Enakega mnenja so tudi stavniške hiše.

Profil današnje 169 kilometrov dolge etape s petimi kategoriziranimi vzponi je kot nalašč za ubežnike. Začelo se bo z dvema vzponoma tretje kategorije, kjer bo dovolj priložnosti, da se ubežna skupina formira in si privozi prednost, o zmagovalcu pa se bo odločalo na dveh vzponih druge kategorije v zadnjem delu etape.

Po vrhu drugega sledi še spust in nekaj ravnine v skupni dolžini 29 kilometrov, kar je prav tako lahko priložnost za dolg napad Mohoriča. Boj za mesto v ospredju bo brez dvoma silovit, zato bo moral imeti Mohorič nekaj sreče pri izbiri kombinacij, ki se jim bo priključil. V torek je z Julianom Alaphilippom ni imel, morda pa bo tokrat drugače.

Stavnice največ možnosti za današnjo zmago pripisujejo Woutu van Aertu, Mohorič pa je takoj na drugem mestu. Vprašanje je, če bo van Aert dobil zeleno luč, da gre danes v beg, glede na to, da se že jutri začenjajo težke gorske etape, ki bodo trajale do nedelje.

Etapa se bo začela ob 13:20.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ