Mohorič na začetku v vlogi pomočnika, najboljši pa Girmay

Mohorič na začetku v vlogi pomočnika, najboljši pa Girmay
01.02.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Intermarche

Odlično formo na začetku sezone ekipa Intermarche Wanty Gobert nadaljuje tudi na Valenciani, kjer v šprintu prve etape nihče ni bil kos Biniamu Girmayu. Mohorič pomagal Wrightu v šprintu.

Dirka po Valenciji je zelo razgibana, kolesarji pa ceste okrog Altee, ki je gostila cilj prve etape, zelo dobro poznajo. Večina ekip svetovne serije je januarja tam opravila skupne priprave, zato jih današnje razgibane ceste niso presenetile.

Etapa se je odvijala povsem po pričakovanjih. Glavnino sta dva vzpona zdesetkala, nekaj šprinterjev je izgubilo stik, a sta nato dolg spust in pa ravnina do cilja prinesla olajšanje in pred šprintom je bilo v glavnini spet skoraj 100 kolesarjev.Po slabih petih urah dirkanja so v zadnji kilometer najbolje vstopili kolesarji Intermarcheja, Rui Costa je odlično vodil šprinterski vlak, Bahrainu in Movistarju pa je zmanjkalo kolesarjev, ki bi ščitili njihove šprinterje.

Matej Mohorič tokrat ni šprintal sam, temveč je bil v vlogi pomočnika Fredu Wrightu. Že krepko znotraj zadnjega kilometra je Wrighta pripeljal povsem na čelo dirke, nato pa je Britancu zmanjkalo hitrosti v nogah, da bi se kosal z najboljšimi šprinterji.

Oziroma šprinterjem, danes je bil brez konkurence Biniam Girmay, ki se je veselil prepričljive in zaslužene zmage. Drugi je bil Olav Kooij, tretji pa Ivan Garcia Cortina.

Že jutrišnja etapa bo še bolj zahtevna, z vzponom na koncu dneva, tako da šprinta glavnine v boju za zmago in majico vodilnega zagotovo ne bomo videli.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ