Mohorič odlično prestal predzadnji preizkus

Mohorič odlično prestal predzadnji preizkus
18.08.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Matej Mohorič je le še en dan oddaljen od izjemnega uspeha, saj po šestih etapah dirke Binck Bank Tour ostaja v vodstvu.

Po bolj ali manj ravninskih etapah je bila na dirki Binck Bank Tour na sporedu že precej bolj razgibana šesta in obenem predzadnja preizkušnja. Riemst je gostil start, Sittard Geleen pa cilj 182 kilometrov dolge etape. Matej Mohorič, sicer vodilni v skupnem seštevku na tej dirki je bil tokrat postavljen pred težko nalogo. Zeleno majico je branil proti številnim izkušenim kolesarjem, že uveljavljenim zvezdnikom. Takoj po startu je prišlo do napadov in posledično hitrega ritma. Pred kolesarji je bilo 20 kratkih vzponov.

Pobeg je uspel Brandleju, Van der Lijku, Backaertu in Gougeardu. Privozili so si več kot šest minut prednosti, 90 kilometrov pred ciljem pa je ta znašala vsega dobri dve minuti. 50 kilometrov pred ciljem pa so z napadi pričeli kolesarji Quick Stepa. Glavnina se je krepko zmanjšala, odstopil je sprinter Marcel Kittel. Ubežniki so bili ujeti, napadla pa sta Maciej Bodnar in Timo Roosen. 20 kilometrov pred ciljem sta imela dobro minuto prednosti, medtem ko je v vse manjši glavnini še vedno dobro kolesaril Matej Mohorič.

Sledili so napadi Wellensa, Stuyvna, Lampaerta, Van Avermaeta in Matthewsa. Ti kolesarji so si privozili tudi rahlo prednost pred skupino z Mohoričem, ki je skrbel, da si večje prednosti niso mogli privoziti. Deset kilometrov pred ciljem je v ospredju napadel Wellens, kasneje pa se mu je pridružil še Štybar, potem pa še Muhlberger in Van Baarle. Kilometer pred ciljem je spet napadel Muhlberger, ki je v ospredju zdržal vse do cilja. Veselil se je prestižne zmage. Tri sekunde za njim so na cilj prišli Wellens, Štybar in Van Baarle.

Skupina dobrih 20 kolesarjev, v kateri sta bila tudi Mohorič in Jan Polanc je zaostala za 11 sekund. Ker je popustil do te etape drugi De Bie je Mohorič v skupnem seštevku še povečal prednost pred zasledovalci. Dan pred koncem ima pol minute naskoka pred Michaelom Matthewsom in dve sekundi več pred Van der Hoornom. Sleidjo Andersen, Schachmann, Bodnar, Campenaerts, Wellens, Lampaert, Van Baarle … Jan Polanc na 15. mestu zaostaja a 1:03. Pred kolesarji je še najzahtevnejša nedeljska etapa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ